Nemzetközi foci

Topbajnokságok: a Bayern biztosan behúzza, ám a Barca már jól fizet

A szakértők szerint a katalán együttesnek nagyobb esélye van megnyerni a BL-t, mint a spanyol ligát.

A világbajnoki selejtezők miatti szünetet követően ismét a klubfutballé a főszerep a nemzetközi focipályákon. A bajnokságok a hajrába fordultak, csakúgy, mint az európai kupák: a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is a negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem.

Ennek kapcsán a Rangadó.hu annak járt utána, vajon a szakavatott fogadóirodák milyen jóslatokkal látják el a szurkolókat: vajon mely csapatok érnek a csúcsra a bukik szerint a topbajnokságokban, illetve a legrangosabb nemzetközi kupákban?

Bundesliga

A német bajnokságban toronymagas esélyes a címvédő Bayern München, mely nyolc fordulóval a vége előtt 13 ponttal előzi meg a Gulácsi Péter nevével fémjelzett RB Leipziget. A müncheniek egyetlen egyszer kaptak ki a most futó évadban, végső győzelmükért pedig a 26. forduló után egy a százhoz fizetnek az irodák, vagyis a bajor siker már csak 1.01-os szorzót ér. Arra, hogy a lipcseiek még beérik az éllovast, akár 150-szeres pénzt is kifizetnének a nevesebb portálok.

Serie A

A Juventus a Napoli vendégeként játszott 1-1-et az olasz élvonal legutóbbi rangadóján, így a zebramezesek csak hat ponttal előzik meg az AS Romát (illetve tízzel a Napolit). Nyolc forduló van vissza itt is, nem jelenthető ki, hogy lefutott lenne az idény, azonban a bukik már elkönyvelték a Juve bajnoki címét: 1.08-os szorzóval adják az első helyüket, míg a Roma előzése 10-15-szörös pénzt is hozhat a bátor fogadóknak. A Napoli már leszakadt (25), az pedig gyakorlatilag kizárt, hogy ezen hármason kívül bárki más odaérhessen.

Premier League

Az angol bajnokság éllovasa, a Chelsea még kilenc bajnokit játszik, mielőtt felemeli a serleget – ha addig megőrzi előnyét, ami jelenleg hét pont a Tottenhammel szemben. Érdekesség, hogy ez a hét pont kicsivel jobban elbizonytalanítja a szakértőket, mint a Juve hatos fórja: a Chelsea bajnoki címe még 1.15-szoros pénzt is hozhat a konyhára, ha valaki most teszi meg. A Tottenham sikere nyolcas szorzó körül mozog, a Manchester City hihetetlen hajrája 20-szoros pénzt is érhet, míg a Liverpool bajnoki címe még ennek is a dupláját. A Manchester United ismét hazavágta szezon eleji jó szorzóit: ritka az, hogy a „vörös ördögök” 200-szoros pénzért szállnak harcba a bajnoki címért, de az már borítékolható, hogy nem fognak odaérni, így nem meglepő ez az odds.

LaLiga

Tíz ponton belül az első négy a spanyol élvonalban, de a Real Madrid úgy vezet 68 megszerzett pontjával, hogy egy meccsel kevesebbet játszott az őt üldöző riválisoknál. A Real sikerével a feltett tét több mint harmadát tudnánk haszonként elkönyvelni (1.35 körüli odds), amennyiben megtartja első helyét a csapat. A Barcelona mindössze két ponttal lemaradva üldözi a riválist, 3.25 körüli szorzóért adják a bajnoki címét, vagyis a topbajnokságok közül a spanyolt érzik a legszorosabbnak a bukik – ami a pillanatnyi állást tekintve egyáltalán nem meglepő. Az éllovas mögött tíz-tíz ponttal leszakadó Atlético Madrid, Sevilla duónak viszont már nincs esélye: hiába bizonyíthatnak még kilenc meccsen, van, ahol már a bátor 200-szoros szorzót is beállították a csapatoknak.

Bajnokok Ligája és Európa Liga

Évekig fogják még emlegetni a Barcelona feltámadását a PSG ellen. Messiék a sírból, vagy még annál is mélyebbről hozták vissza azt a BL-párharcot, így aki a 4-0-s hátrányból indult visszavágó előtt megtette végső győzelmüket, az óriásit akaszthat a fogadóirodák szerint. Ugyanis most már a Barcelona az egyik végső esélyes a sorozatban, hármas körüli szorzóval, s ugyanennyit kapott a legtöbb irodánál a Bayern München is. A harmadik a Real Madrid, öt-hat körüli szorzóval, és érdekesség, hogy az Atlético Madridot is ebbe a kategóriába sorolták be, megelőzve például a sok helyen csak nyolcas-kilences szorzóval futó Juventust.

A második számú európai sorozatban Manchester United- vagy Lyon-dominanciát várnak a szakértők: az angol csapat végső sikere 2.5 körüli szorzóval fut, míg a franciák esetében 4.5 körül mozog ez a mutató.

Olvasói sztorik