Nemzetközi foci

Real Madrid: a szupercsapat, melyben mindenki képes gólt szerezni

Újabb spanyol rekordot állított be a Real Madrid.

Mióta Zinédine Zidane-t kinevezték a Real Madrid élére, a csapat sorra állítja be, illetve dönti meg saját rekordjait, ráadásul több spanyol mérföldkövet is „átírt” már az elmúlt időszakban.

Mint beszámoltunk róla, az együttes az Alavés elleni hazai bajnokin 3-0-ra nyert, így sorozatban ötvenedik tétmeccsén lőtt gólt, ami új rekord a spanyol bajnokságban. Ezzel azonban még nem ért véget a rekordok sora.

A harmadik gólt a 88. percben jegyző Nacho ugyanis a 19. gólszerzője a Realnak, ami szintén rekord a spanyol bajnokság történetében. Egészen elképesztő a csapat hatékonysága: a 21 mezőnyjátékosból már csak Carvajal és Coentrao „adós” a góllal, a többiek mind jegyeztek legalább egyet. Nem meglepetés, hogy a leghatékonyabb eddig Cristiano Ronaldo volt (19 gól), míg összesen nyolcan vannak azok, akik egynél többször zörgették meg a hálót. Erre a bravúrra utoljára az 1995–1996-os szezonban a Valencia volt képes: szintén 19 játékosa szerzett gólt.

A most futó szezonban a Celta Vigo 16 gólszerzőt adott eddig a bajnokságba, míg a harmadik helyen a Barcelona áll, 14 játékossal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik