Nemzetközi foci

Nehéz, de fontos Barcelona-győzelem – VIDEÓ

Messiék nélkül megizzadt a kiesőjelölt Granada otthonában a Rafinhát is elveszítő katalán csapat.

Az utolsó előtti helyezett Granada vendége volt a Barcelona a spanyol LaLiga 29. fordulójában. Luis Enrique az eltiltott Messi mellett a sérült Piqué, Turan és Vidal játékára sem számíthatott, de csapata így is toronymagas esélyese volt a találkozónak.

Az első vendég gólra azonban viszonylag sokat kellett várni: Luis Suárez a 44. percben emelt klasszis mozdulattal a kapuba. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Rafinhát már a 17. percben le kellett cserélni bokasérülés miatt.

A gólra cserével reagált a szünetben a Granada mestere, nem is akárhogy: a második félidőre beállított Jeremie Boga alig öt perc alatt bevette a vendégek kapuját (1-1). A 65. percben Suárez előkészítőként remekelt: Paco Alcácer ismét a Barcelonát juttatta előnyhöz. A hajrában Agbo szűk három perc alatt összeszedett két sárga lapot, ezt követően Ivan Rakitic révén rögtön gólra váltotta az emberelőnyt a Barcelona (1-3). A végén Neymar is villant, 4-1-es győzelmével a Barcelona tovább üldözi az éllovas Real Madridot – a katalánok egy meccsel többet játszva kétpontos hátrányban vannak.

Suárez vezető gólja

Boga majdnem ugyanonnan egyenlített

Alcácer ismét vezetést szerzett a Barcának

Rakitic döntött

Viszont Neymaré az utolsó szó

Olvasói sztorik