Nemzetközi foci

A West Ham stadionja lehet a Chelsea új, ideiglenes otthona

Nem talál magának otthont a Premier League éllovasa.

Néhány hónappal ezelőtt engedélyt kapott arra a Chelsea London városától, hogy 60 ezer fősre átépíthesse stadionját, a Stamford Bridge-et. Ez papíron innentől egyszerű folyamatnak hangzik, de már a következő lépcsőfoknál fennakadás van.

A Chelsea-nek ugyanis természetesen valahol játszania kell a rekonstrukció ideje alatt, méghozzá Londonban. Ez persze még mindig nem szűkítette le vészesen a lehetőségek tárházát, hiszen a futball egyik fővárosában számos magas szintű létesítmény van, ám a körülmények szinte sehol sem adottak.

A Tottenham otthonát, a White Hart Lane-t jelenleg is felújítják, az Arsenalnál pedig a helyi önkormányzat limitálja az Emirates-ben játszható maximális mérkőzések számát.

A Craven Cottage (Fulham), a Selhurst Park (Crystal Palace) és a Loftus Road (QPR) elérhető volna, ám nem elég nagyok a Chelsea igeényeihez, így máris csak három opció maradt.

A kékek kezdetben a Wembley-ben képzelték el a csapatot, ám nincsenek róla meggyőződve, hogy az a megfelelő helyszín a klubnak, főleg, hogy bérléséért évente 20 millió fontot kérnének – az átépítés három éven át tarthat.

A maradék két opció tehát a régi olimpiai stadion és a West Ham kevesebb mint egy éve átadott London Stadiumje, a The Sun értesülései szerint pedig a “kalapácsosok” nem is zárkóznak el attól, hogy befogadják a Chelsea-t.

Bár a megegyezést az üzemeltetővel kell nyélbe ütni, a West Hamnek a szerződés szerint van beleszólása az üzletbe.

Halvány opcióként felmerült még a fentiek mellett a Twickenham Stadium is, ám a 82 ezer fő befogadására alkalmas létesítmény környezetében élők nagyon nem szívesen fogadnák a labdarúgókat – mivel a Twickenham egy tradícionálisan rögbire használt stadion.

Az átépítés a 2018-19-es idénytől venné kezdetét.

Olvasói sztorik