Nemzetközi foci

„Messi eltiltása igazságtalan és szabálytalan”

Az ötszörös aranylabdás egy hazai világbajnoki selejtezőn szidalmazta az egyik partjelzőt.

Lionel Messi négy mérkőzésre szóló eltiltását igazságtalannak és szabálytalannak tartja az argentin futballszövetség (AFA) új elnöke. A szerdán megválasztott Claudio Tapia úgy véli, a súlyos fegyelmi döntés annak a következménye, hogy az AFA elvesztette befolyását a nemzetközi szövetségben (FIFA).

– Messi eltiltása nem igazságos és nincs összhangban a szabályokkal – szögezte le, hozzátéve, hogy az a helyzet, amelyben mostanában vannak, részben annak a következménye, hogy az argentin labdarúgásnak nem megfelelő a képviselete a dél-amerikai és a nemzetközi szövetségben.

– Az a feladatunk, hogy újraépítsük a kapcsolatokat. Le kell ülnünk a FIFA elnökével, és fel kell fogadnunk a legjobb szakembereket, hogy csökkentsük az eltiltást – hangsúlyozta.

Tapia egyelőre bizalmat szavazott Edgardo Bauza szövetségi kapitánynak, akit sok támadás ért a vártnál gyengébb szerepelés miatt.

– Át kell tekintenünk a szerződéseket, amelyeket az előző vezetés kötött. Egyeztetnünk kell Bauzával, aztán majd meglátjuk, mi a leghelyesebb – mondta, majd a közvetlen feladatra rátérve úgy folytatta: „meg kell adnunk a támogatást a szövetségi kapitánynak, és mindent annak érdekében, hogy Argentína kijusson a világbajnokságra.”

Az ötszörös aranylabdás Lionel Messi a Chile együttesével szemben múlt csütörtökön 1-0-ra megnyert hazai világbajnoki selejtezőn szidalmazta az egyik partjelzőt, majd azt követően nem volt hajlandó kezet fogni vele. Bár a találkozót vezető brazil bíró jegyzőkönyvébe nem került be az eset, a FIFA vizsgálatot indított a győztes gólt büntetőből megszerző támadó ellen. A Barcelona játékosának az eltiltás mellett 10 ezer svájci frank (2,9 millió forint) büntetést kell fizetnie.

Az argentin válogatott Messi nélkül 2-0-ra kikapott a 14. fordulóban, kedden Bolíviában, ezzel az ötödik – pótselejtezőt érő – helyre csúszott vissza a dél-amerikai selejtezőben. A csapat vezére csak az utolsó, 18. körben térhet vissza, amennyiben az argentin szövetségnek nem sikerül elérnie az eltiltás mérséklését.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik