Nemzetközi foci

Egyre cikibb, ami a Ronaldo-szobor körül zajlik

A művész szerint lehetetlen mindenkinek megfelelni, és Jézushoz hasonlította alkotását.

Ahogy arról már beszámoltunk, kedden nemzetközi repteret neveztek el Cristiano Ronaldóról Funchalban, Madeira szigetén, a világklasszist pedig ennek apropóján egy mellszoborral is meglepték – ám az alkotás meglehetősen torzra sikeredett, és az elmúlt két napban világszerte rengeteg kritikát kapott. A szobor készítője, Emanuel Santos azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és védelmébe vette művét:

– Lehetetlen mindenkinek a kedvére tenni, még Jézust se fogadta el minden ember. Hogy tetszik-e valakinek egy mű, az ízlés kérdése – épp ezért nem lehet objektíven megítélni. Ami igazán számít, az a hatás, amit a szobor kivált, és mivel rengetegen beszélnek róla, tudom, hogy valami különlegeset alkottam. Egyébként ami a legfontosabb: Ronaldónak tetszik a szobor, ezt biztosan állíthatom, ugyanis a bátyjával voltam amikor üzenetet váltottak ennek kapcsán. Hogy hogyan csináltam? Az interneten kerestem képet CR-ről, amit magam elé raktam, és nekiálltam a mellszobor elkészítésének – árulta el Santos a Globo Sportsnak adott interjújában.

Érdekesség, hogy Ronaldóról nem először készítettek fura szobrot: 2014-ben ugyancsak Madeirán avatták fel az alábbi egész alakos művet:

Olvasói sztorik