Nemzetközi foci

A nagy visszatérés: Higuaín nem fog megijedni a nápolyiak haragjától

A Juventus három napon belül kétszer is pályára lép a San Paolóban.

A válogatott szünet után Olaszországban is folytatódik a bajnokság: a forduló rangadóján a listavezető Juventus a tabella harmadik helyén álló Napoli együtteséhez látogat – három nappal később, szerdán pedig ugyancsak a San Paolóban csapnak össze a felek az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján. A párharc külön pikantériája, hogy Gonzalo Higuaín, a nyáron olasz rekordot jelentő 90 millió euróért Nápolyból Torinóba költöző sztárcsatár először lép pályára korábbi sikerei színhelyén – az őt árulónak tekintő nápolyi közönség előtt.

A Juventus legendás hátvédje (majd később rövid ideig edzője), Ciro Ferrara szintén a Napolitól igazolt a Juventushoz 1994 nyarán: a világoskékek akadémiáján nevelkedett védő 11 év és két bajnoki cím után hagyta ott Nápolyt a torinóiak kedvéért. A legutóbb Kínában edzősködő Ferrara így tudja, miről beszél, amikor azt mondja, Higuaín durva fogadtatásra számíthat:

– Érdekes, amikor én először visszatértem Nápolyba, meglepően kedvesen fogadtak a szurkolók, de később ez megváltozott. Talán a fiatalabb drukkerek már nem azt a játékost látták bennem, aki két Scudettót is nyert Maradonával karöltve, vagy talán a szurkolói kultúra változott meg – akárhogy is, azt hiszem hogy Higuaínnak ez utóbbira kell felkészülnie. Biztos, hogy nem bánnak majd vele kesztyűs kézzel a nézők, de a hozzá hasonló bajnokokat tapasztalatom szerint ez inkább csak még jobban feltüzeli, plusz motivációt ad nekik. Érezni fogja a nyári döntése következményét abban a pillanatban, ahogy kifut a pályára, de ez aligha fogja megfélemlíteni őt – annál is inkább, hiszen már lőtt gólt a Napolinak a szezonban, igaz, azt a Juventus stadionjában tette – vélekedett a kínai csapatától mindössze két bajnoki után menesztett Ferrara a Corriere dello Sport hasábjain.

Olvasói sztorik