Nemzetközi foci

Továbbra is az MSN a legjobb, a Real támadói a közelben sincsenek

Ám ennek ellenére lehet, hogy a madridiak ünnepelik majd a bajnoki címet. Olaszországban szárnyalnak a támadók. Körkép.

Az európai topbajnokságok legeredményesebb támadótrióinak további rangsora

6. Andrea Belotti – Iago Falqué – Adem Ljajic (Torino, 38 gól)
7. Falcao – Kylian Mbappé – Valére Germain (Monaco, 37 gól)
8. Alexandre Lacazette – Mathieu Valbuena – Corentin Tolisso (Lyon, 36 gól)
9. Mauro Icardi – Ivan Perisic – Éver Banega (Inter, 35 gól)
10. Diego Costa – Eden Hazard – Pedro (Chelsea, 35 gól)
11. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Álvaro Morata (Real Madrid, 35 gól)

A válogatott szünet után a hétvégén folytatódnak a bajnokságok Európa-szerte, és mindegyik pontvadászatban elérkezünk a szezon legizgalmasabb pontjához, a véghajrához. A május végi idényzárásig egyik topbajnokságban sem lesz már hosszabb szünet, a hátralévő kilenc – valahol tíz – fordulóban eldől, ki lesz a bajnok és ki folytathatja a következő idénytől egy osztállyal lejjebb. Ennek tudatában pedig a Rangadó.hu megvizsgálta, a sorsdöntő mérkőzések előtt mely csapatok támadótrióitól kell félnie leginkább a védőknek az európai topbajnokságokban (Anglia, Spanyolország, Németország, Olaszország, Franciaország).

1. Lionel Messi – Luis Suárez – Neymar

A hírhedt MSN lőtte a legtöbb gólt a most futó szezonban: a Barcelona ászai jelenleg ötvenöt gólnál járnak a spanyol bajnokságban – Messi nevéhez huszonöt, Suárezhez huszonkettő, Neymarhoz nyolc gól fűződik. A katalán együttes jelenleg két ponttal áll a Real mögött a második helyen, úgy, hogy Ronaldóék egy meccsel kevesebbet játszottak eddig. A Barca a következő fordulóban a Granadához látogat, majd fogadja a Sevillát, de a szezon végéig utazik még a Bernabéuba az idegenbeli El Clásicóra.

2. Dries Mertens – Lorenzo Insigne – Marek Hamsík

A Barca trióját a Napoli hármasa követi, amely eddig negyvenkét gólt hozott össze az olasz bajnokságban. Mertens ebből húszat, Insigne tizenkettőt, Hamsík pedig tizet vállalt. A nápolyiaknak a végéhez közeledve már szinte biztosan megállapítható, hogy lemondhatnak a bajnoki címről, reális esélyük csak a második hely megszerzésére van. Ez sem lesz azonban egyszerű, hiszen hétvégén máris a Juventust fogadják, aztán pedig a Lazio vendégei lesznek Hamsíkék, de időközben még a Fiorentinával is meg kell mérkőzniük.

3. Harry Kane – Dele Alli – Heung-Min Son

A Tottenham támadói elképesztő szezont futnak, a harmadik legjobb triót alkotja Kane, Alli és Heung-Min Son az európai élbajnokságokat nézve. Negyven gólt hoztak eddig össze a Spurs játékosai, elosztva: Kane tizenkilencet, Alli tizennégyet, Son hetet. Rossz hír viszont, hogy Kane jelenleg sérült, előreláthatólag még két hétig pihenni kényszerül. Az utolsó fordulóig a Leicester, a Manchester United és az Arsenal is keresztezi útjukat, de a jelenlegi formájukat nézve reáli esélyük van a dobogó második vagy harmadik fokának a megszerzésére.

4. Edin Dzeko – Mohamed Szalah – Radja Nainggolan

A Roma pazar formában lévő támadói is negyven gólt hoztak eddig össze, csak úgy mint Alliék. Dzeko több mint a felét, huszonegy gólt szerzett, míg Szalah tízszer, Nainggolan pedig kilencszer vette be az ellenfelek kapuját, azaz összesen negyven gólt termeltek. A Lazio, a Milan és a Juve elleni rangadó vár még a „farkasokra”, akiknek nem sok esélyük van elrontani a Juve-örömöt a szezon végén.

5. Edinson Cavani – Lucas Moura – Julian Draxler

Cavani egészen elképesztően ontja a gólokat a francia bajnokságban, egymaga huszonhét találatot jegyzett eddig, ami a csapat lőtt góljainak (hatvan) majdnem a fele. Így kissé vicces szituáció, hogy a harmadik legtöbb gólt a csapatban Draxler lőtte – hármat -, aki a télen igazolt Párizsba. Lucas Moura kilenc találatnál jár, így a PSG támadótriója harminckilenc egységnél jár. A PSG három ponttal kevesebbet szerzett, mint a Monaco, így csupán a második helyen áll.

Olvasói sztorik