Nemzetközi foci

Tovább háborúzik Ramos és Piqué

Piqué ismét beszólt a Realnak, Ramos ezúttal sem hagyta ezt szó nélkül.

A Barcelona középhátvédjétől, Gerard Piquétől már megszokhattuk a szókimondó nyilatkozatokat a játékvezetőkről, valamint nem megy a szomszédba akkor sem, ha a Real Madridnak kell beszólnia. A válogatott középhátvéd ismét úgy érezte, meg kell szólalnia, miután egyre több támadás érte a Barcelonát, mondván játékvezetői segítséggel jutott tovább a BL-ben a PSG ellen.

– Amikor a történelmi 6-1-es győzelemről beszélünk, folyamatosan a játékvezetőről esik szó. Amikor a Real Madrid tavaly megnyerte a BL-t, akkor azonban mindenki hallgatott arról, hogy Sergio Ramos lesről szerzett gólt – nyilatkozta a spanyolok védője, aki a válogatottban Ramos társaként játszott a védelemben az Izrael és Franciaország elleni találkozókon. – A videóbíró nagyon hasznos, már régóta akarjuk, hogy bevezetésre kerüljön. Hány és hány mérkőzést döntött már el kétértelmű szituáció? Tegnap is sokat segített nekünk, mivel fehérben játszottunk – utalt Piqué arra, hogy a spanyol válogatott is fehér mezben lépett pályára, csak úgy mint a Real Madrid, amelyet folyamatosan segítenek a sporik.

– Nem szeretem azokat az értékeket, amiket a királyi gárda képvisel, bár vannak olyan játékosok, akiket nagyra értékelek és barátként tekintek rájuk. Amit nem szeretek, az az, ahogyan a VIP-páholyban mozgatják a szálakat. Aki Messi és Neymar ellen írta a vádiratot, ott ült a Bernabéu VIP-páholyában. Mindig voltak ehhez hasonló esetek, most Neymar és Messi van soron. Cristiano ellen soha nincs semmi – idézte Piqué gondolatait a goal.com.

Nem kellett várni sokat a válaszra a másik oldalról, Sergio Ramos válaszolt Piquének a „fehérmezes” felvetésére.

– Amit Piqué mondott, az nem vesz el semmit a klub értékeiből, nem változtat a történelmünkön és a megnyert trófeáinkon. A nyilatkozataival címlapokat generál, ezáltal több újságot vesznek, ezzel együtt kell élnünk. Az öltöző nevetett Piqué videóbírós mondatán. A fehér mez jobban állt neki és nem tudta, hogyan reagáljon erre – vágott vissza a Real Madrid csapatkapitánya a Marca hasábjain.

Olvasói sztorik