Nemzetközi foci

Majd Robben megmondja, ki legyen a kapitány

Formabontó ötlettel állt elő a romokban heverő Hollandia futballistája.

Egyszerű a képlet: aki szembejön, legyőzi a nem is olyan rég még rettegett holland válogatottat. A csapat Bulgáriában szenvedett 2-0-s vereséget, majd tesztmeccsen 2-1-re kikapott az olaszoktól is. A Bayern Münchenben légióskodó Arjen Robben tevékenyen szeretne részt venni az új szövetségi kapitányának kiválasztásában.

– Szívesen részesei lennénk a folyamatnak. Wesley Sneijder és én már 14 éve tagjai vagyunk a nemzeti csapatnak, sok edzővel és játékossal dolgoztunk együtt. Úgy gondolom, van elképzelésünk arról, ki illene ide – mondta az olaszok elleni, keddi felkészülési mérkőzésen elszenvedett 2-1-es vereség után Robben. – Én vagyok a csapatkapitány, azaz az első tárgyaló partner.

Az eddigi szövetségi kapitányt, Danny Blindet vasárnap menesztette a holland szövetség. A csapat jelenleg mindössze a negyedik helyen áll a csoportjában, így elképzelhető, hogy a tavalyi Európa-bajnoksághoz hasonlóan a jövő évi vb-re sem jut ki – írja az MTI.

– Zaklatott napokon vagyunk túl, nem számoltam Blind menesztésével – fogalmazott Robben, aki a bulgáriai kínos kudarc ellenére a szakember maradása mellett tette le a voksát. A szövetség legkésőbb júniusig meg akarja találni az új szövetségi kapitányt.

Olvasói sztorik