Nemzetközi foci

Kiemelt téma Kolumbiában James Rodriguez középső ujja

Az egyik legjelentősebb napilap szerint elvesztette a fejét és a hidegvérét.

A helyi sajtó és a közösségi oldalak főszereplőjévé vált Kolumbiában James Rodriguez, a válogatott csapatkapitánya azzal, hogy középső ujját mutatta a csapat hétfői edzésére összegyűlt újságíróknak.

Az egyik legjelentősebb napilap, az El Tiempo szerint „James elvesztette a fejét és a hidegvérét”.

A szakírók az utóbbi időszakban sokat bírálták a Real Madrid támadóját a teljesítménye miatt. Az internetezők viszont inkább a futballista mellé álltak a „középszerű és korrupt újságírókkal” és a kommentátorokkal szemben, akik “túl sokat beszélnek”.

A kolumbiaiak közép-európai idő szerint késő este Quitóban lépnek pályára az ecuadoriak ellen a dél-amerikai világbajnoki selejtezőben, melyben vendéglátójukat egy ponttal megelőzve a negyedik, még éppen automatikusan világbajnoki részvételt érő helyen állnak. Az ötödik helyezettnek pótselejtezőt kell játszania az óceániai régió legjobbjával.

A kolumbiai válogatott a múlt heti fordulóban hazai pályán 1-0-ra nyert Bolívia ellen, éppen James Rodriguez góljával. A támadó kihagyott egy tizenegyest, de a kipattanó labdát a kapuba vágta, amivel fontos három pontot szerzett az együttese.

Olvasói sztorik