Nemzetközi foci

Feloldották a Partizan Beograd kizárását

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) feloldotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) januári határozatát, amellyel a következő három idényre kizárta a Bajnokok Ligájából és az Európa Ligából a Partizan Beogradot.

A 2015-ös szerb bajnok közel 2,5 millió eurós adósságot halmozott fel, amelynek jelentős része köz-, illetve adótartozás, de van benne kifizetetlen bér, továbbá más klubokkal szemben fennálló elmaradás is.

Az UEFA két és fél hónapja egy idényre szóló eltiltást szabott ki azzal, hogy az három szezonon át marad érvényben, és akkor lép hatályba, amikor a csapat ebben az időszakban először szerez jogot az indulásra a nemzetközi kupasorozatok valamelyikében.

A szigorú büntetést az UEFA azzal indokolta, hogy a klub öt éven belül már harmadszor sértette meg a szabályokat. A Partizan 2013-ban egyéves, felfüggesztett büntetést kapott hasonló ok miatt.

A CAS friss állásfoglalása annak nyomán született meg, hogy a Partizan Beograd egyeztetett az adóhatósággal és az európai szövetséggel, illetve elkezdte adósságainak törlesztését.

„Tekintetbe véve, hogy az FK Partizan teljesítette a szükséges feltételt, részt vehet az UEFA által szervezett sorozatokban” ‒ közölte a CAS.

A belgrádi klub 27 fordulót követően a Crvena zvezda mögött a második helyen áll a 16 csapatos szerb bajnokságban.