Nemzetközi foci

Chapecoense‒Nacional „pótmérkőzés” a Szuperkupáért

Az Atlético Nacionalt fogadja jövő kedden a dél-amerikai Szuperkupa-párharc első mérkőzésén a brazil Chapecoense, amely a novemberi repülőgép-szerencsétlenség miatt nem tudott kiállni kolumbiai riválisa ellen.

A Chapecoense négy hónapja a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor repülőgépe ‒ vélhetően a kifogyott üzemanyag miatt ‒ röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A klub 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben. Később a Nacional kezdeményezésére a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) a Chapecoensét nyilvánította a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.

Mivel a Libertadores Kupát tavaly júliusban a kolumbiaiak hódították el, a két együttes az európai Szuperkupának megfelelő Recopa Sudamericanáért csap össze oda-visszavágó alapon. Az első meccs helyszíne a CONMEBOL különengedélyével a Chape 22 ezer fő befogadására alkalmas stadionja lesz, amely elvileg túl kicsi a nemzetközi találkozókhoz. Ezen a mérkőzésen ünnepélyesen méltatják majd az Atlético csapatát támogatásáért és szolidaritásáért.

A visszavágóra május 10-én kerül sor Medellínben.

Olvasói sztorik