Nemzetközi foci

A videóbíró tönkreteszi a labdarúgást – állítja egy magyar edző

A Bundesliga II-es Greuther Fürth csapatát irányító Radoki János az Augsburg elleni barátságos meccs után fakadt ki.

Az Augsburg 3-1-es győzelmet aratott a Greuther Fürth elleni barátságot meccsen. Az összecsapás érdekessége viszont az volt, hogy a találkozón tesztelték a videóbírót.

A mérkőzés során egy kétes esetnél a játékvezető előbb a büntetőpontra mutatott, ám az asszisztense tanácsára inkább megtekintette a videó felvételeket, s végül szabadrúgást ítélt. A szituációt nem csupán a helyszínen lévő játékvezető nézte vissza, ugyanis egy kölni központból is segítenek meghozni a helyes döntést.

A találkozó után a Fürth magyar vezetőedzője, Radoki János panaszkodott a rendszerre.

– Azt gondoltam, hogy ez egy jól megvalósítható dolog, de most már tébolynak tűnik az egész. A stadionban mindenki tizenegyest látott, ezzel a videóbírózással tönkretették a labdarúgást. Nem tudom, hogy ez hová vezet. Legközelebb, amíg döntés születik kimennek a büfébe a szurkolók, s lemaradnak a meccs végéről. Két-három ilyen eset akár 10 perccel is megnövelheti az összidőt. Nem várható el, hogy vonatok menetrendjét azért változtassák meg, mert változik a meccsek időtartama. A szurkolók ez esetben nem tehetnek mást, mint vesznek egy kolbászt, s az állomás felé tartva abban bízhatnak, hogy helyes döntés születik a kölni központban – olvasható Radoki csípős hangvételű nyilatkozata a Kicker.de-n.

Olvasói sztorik