Nemzetközi foci

A partjelző nem is hallotta Messi szavait, Argentína fellebbez

Egyelőre marad a négy meccs.

Mint korábban már beszámoltunk róla, négy válogatott mérkőzésről tiltotta el Lionel Messit a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

Az ötszörös aranylabdás argentin támadó a Chile együttesével szemben csütörtökön 1-0-ra megnyert hazai világbajnoki selejtező-mérkőzésen szidalmazta az egyik partjelzőt, majd azt követően nem volt hajlandó kezet fogni vele. Bár a találkozót vezető brazil bíró jegyzőkönyvébe nem került be az eset, a FIFA vizsgálatot indított a győztes gólt büntetőből megszerző Messi ellen. Az FC Barcelona játékosának a válogatott soron következő négy tétmérkőzését kell kihagynia, így nem léphet pályára már magyar idő szerint kedden este Bolívia csapata ellen sem. Emellett 10 ezer svájci frank (2.9 millió forint) büntetést kell fizetnie.

Az argentin szövetség (AFA) bejelentette, fellebbez a döntés ellen.

– Messi szomorú, egy rendkívül fontos játékost vesztettünk el – hangsúlyozta a válogatott technikai vezetője, Jorge Miadosqui. – Fellebbeznünk kell, aztán meglátjuk, milyen döntés születik.

A sértett partjelző, Emerson Augusto do Carvalho azt nyilatkozta, nem értette, mint mondott neki Messi.

– Csak akkor tudtam meg, hogy szitkozódott, amikor a sajtóban olvastam a mondatait – mondta az asszisztens.

A legutóbbi vb-n ezüstérmes argentin válogatott augusztus végén Uruguayba utazik, majd szeptemberben Venezuela, októberben Peru legjobbjait fogadja Messi nélkül. Argentína öt fordulóval a selejtezők vége előtt a harmadik a dél-amerikai kvalifikációs sorozatban, amelyből az első négy csapat automatikusan lesz ott a jövő évi oroszországi világbajnokságon, míg az ötödikre interkontinentális pótselejtező vár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik