Nemzetközi foci

U19: legyőztük a skótokat, de lemaradunk az Európa-bajnokságról

Drámai végjátékban sikerült megszerezni a három pontot, viszont ez sem ért továbbjutást.
U19-es Európa-bajnoki selejtező, elitkör, 6. csoport, 3. forduló
Skócia–Magyarország 1-2 (0-1)
Zlín, játékvezető: Lukjancukas (litván)
Magyarország: Demjén – Hinora, Szalai Attila, Tóth B., Gergényi – Csernik (Tömösvári, 74.), Kleisz, Szabó B., Takács R. (Bíró Á, a szünetben) – Bíró B., Szabó L. (Vogyicska, 59.) Szövetségi edző: Michael Boris
Gólszerzők: Johnston (tizenegyesből, 74.), illetve Bíró B. (35.), Szabó B. (tizenegyesből, 87.)
Kiállítva: Johnston (87.), Porteous (92.), illetve Hinora (80.)

Skócia korosztályos csapatával találkozott a magyar válogatott az U19-es Európa-bajnoki selejtező elitkörének utolsó fordulójában. A mieink az Eb-szereplés reményében léptek pályára: egy győzelemmel ugyanis még volt esély a listavezető csehek utolérésére – ehhez viszont az éllovasnak ki kellett kapnia Ausztriától.

A magyar csapat kezdett aktívabban: míg az ellenfél kísérletei rendre nem találtak kaput, mi fél óra elteltével már harmadszor dolgoztattuk meg a skótok kapusát. A 35. percben a vezetést is sikerült megszerezni: Bíró Bence talált a kapuba (0-1). Az előny megmaradt a szünetig.

A folytatásra úgy mehetett ki a magyar csapat, hogy valószínűleg már tudta: a rivális csehek is előnyben vannak, így a győzelem sem érhet továbbjutást. A mieink sokáig tartották előnyüket, de a 74. percben büntetőhöz jutott az ellenfél, melyet Johnston be is lőtt (1-1). A hajrában tovább hajtott a magyar csapat a három pontért, de dolgát nehezítette, hogy Hinora Kristóf a nyolcvanadik percben megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

A hajrában aztán a gólszerző Johnston is piros lapot kapott, a magyar válogatott pedig tizenegyest, melyet Szabó Bence váltott gólra (1-2). A győzelmet ezzel a büntetővel sikerült is megszerezni (a legvégén Porteous is pirosat kapott, így emberelőnyben fejeztük be a meccset), de a másik találkozón a sokáig emberelőnyben játszó csehek 3-0-ra verték Ausztriát, így ők lettek a csoportelsők, és százszázalékos teljesítménnyel jutottak tovább. A mieink hat ponttal a második helyen végeztek.

Olvasói sztorik