Nemzetközi foci

Edzőpáros irányíthatja a Barcelonát – sajtóhír

A Marca szerint Unzué maradhat, míg Valverde érkezhet.

Továbbra is kérdés, hogy a július elsején távozó Luis Enriquét kivel pótolják a vezetők a Barcelona kispadján. A Marca legfrissebb beszámolója szerint valószínűsíthető, hogy jelen pillanatban ketten pályáznak legnagyobb eséllyel a pozícióra. Egyikük az a 49 éves Juan Carlos Unzué, aki segédedző-játékosként 1988 és 1990 között öt mérkőzésen védte a Barcelona kapuját, amelynél először 2003 és 2010, majd 2011 és 2012 között volt kapusedző. Ezután lett Luis Enrique másodedzője a Celta Vigónál, és a szakember barcelonai kinevezésekor vele együtt tért vissza a klubhoz.

Köztudott az is, hogy már a katalán játékosok is több ízben kiemelték, szívesen dolgoznának együtt Unzuéval, aki mindent tud a klubról, a működéséről, hiszen régóta velük van, ráadásul képzett, tapasztalt edző.

Másikuk az az Ernesto Valverde, aki jelenleg az Atletic Bilbaó vezetőedzője, de korábban játékosként már erősítette a katalánokat.

A Marca legfrissebb beszámolója szerint nagyon könnyedén elképzelhető, hogy a Barcelona amolyan edzőpárossal vág neki az új szezonnak. A lap információi szerint a Barcelona vezetői hisznek abban, hogy a fenti páros együtt új sikeres korszakot nyithat a klub életében, illetve a két szakember jól ki tudja egymást egészíteni.

A lap beszámolója szerint Unzué továbbra is szívesen maradna inkább a háttérben, míg Valverde – ha valóban Barcelonába érkezik – új stábjában biztosan számítana másodedzői pozícióban Unzuéra.

Olvasói sztorik