Nemzetközi foci

Ronaldo: „Félénken kezdtünk, lassan reagáltunk”

A portugálok klasszisa szerint nem a góljai a legfontosabbak a válogatottban.

Cristiano Ronaldo kétszer volt eredményes a magyarok ellen 3-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn szombat este, ezzel már hetven gólnál jár a portugál válogatott színeiben, és csak egy kell neki, hogy Európa legeredményesebb játékosainak rangsorában utolérje a harmadik helyezett német Miroslav Klosét.

A Real Madrid kiváló támadója ennek ellenére azt nyilatkozta, csak arra összpontosított, hogy kijussanak a jövő évi oroszországi tornára.

„Tudom, hány gólom van, de nem ez a legfontosabb dolog. A lényeg, hogy nyertünk, és továbbra is versenyben vagyunk a világbajnoki kijutásért. Félénken kezdtünk, lassan reagáltunk ellenfelünk taktikájára, de az első gól mindent megváltoztatott. A csapatunk onnantól már jobban, magabiztosabban játszott, és természetesen a gólok is jöttek.

Ronaldo külön is kiemelte Andre Silvát, az FC Porto üdvöskéjét, az első gól szerzőjét.

„Ő nagyon jól teljesít, amióta bemutatkozott a válogatottban. Fenomenális munkát végzett, és nem csak a góljaira gondolok. Jó csapatunk van, számos fiatal játékossal” – tette hozzá.

Fernando Santos szövetségi kapitány figyelmeztette játékosait, hogy még csak a selejtezősorozat felénél járnak.

„Hat döntőnk volt, ettől a pillanattól már csak öt van hátra, hogy elérjük célunkat, és az első helyen jussunk ki a világbajnokságra. A magyarok megpróbálták megnehezíteni a dolgunkat, de nagyon jól tudtunk alkalmazkodni a három középső középpályásukhoz, és nem tettük lehetővé számukra, hogy kijjebb jöjjenek és játszhassanak.

Azt hiszem, az első félidőben lassan járattuk a labdát. Gyorsabbnak kellett volna lennünk, különösen a széleken. Ilyen játékosok ellen nagyon nehéz a labdát a levegőben tartani. Remek győzelem volt néhány jó dologgal, és néhány olyan dologgal, amit még jobbá is tehetünk” – nyilatkozta Santos.

A portugálok a következő – barátságos – meccsüket Svédország ellen játsszák, éppen Ronaldo otthonában, Madeira szigetén.

Olvasói sztorik