Nemzetközi foci

Legalább fél évre kidőlt az ír hátvéd, akinek eltörték a lábát

A walesi kapitány elmondta, Neil Taylor nem az a fajta labdarúgó, aki szándékosan sérülést akarna okozni az ellenfélnek.

Kapcsolódó cikkek

Legalább hat hónapot kell kihagynia Seamus Colemannek, aki az Írország‒Wales világbajnoki selejtezőn szenvedett kettős lábszárcsonttörést.

Az Everton ír hátvédjével szemben Neil Taylor szabálytalankodott a gól nélküli döntetlenre végződött találkozó 69. percében úgy, hogy a védőnek a sípcsontja és a szárkapocscsontja is eltörött a jobb lábában.

A The Telegraph című brit lap információi szerint Colemant ‒ akit hordágyon, nagy fájdalmak közepette, oxigénmaszkra kötve vittek le a pályáról ‒ már szombat reggel megműtötték, ezt követően kezdődhet a rehabilitációja.

A 28 éves csapatkapitányt a mérkőzés után meglátogatta a kórházban az ír válogatott szövetségi kapitánya, Martin O’Neill, valamint segítője, Roy Keane is.

Taylor rögtön az eset után elnézést kért tettéért Seamus Colemantől és az egész ír kispadtól. A walesiek szövetségi kapitánya, Chris Coleman – aki csak névrokona a sérült labdarúgónak – a találkozó után védelmébe vette játékosát: elmondta, Taylor „nem az a fajta labdarúgó”, aki szándékosan sérülést akarna okozni az ellenfélnek.

Öt forduló után az írek – az éllovas szerbekhez hasonlóan – 11 ponttal állnak a selejtezőcsoportjuk második helyén, a tavalyi Európa-bajnokságon elődöntős walesiek hét ponttal a harmadikok.

Olvasói sztorik