Nemzetközi foci

Bundesliga-sztárok góljaival nyert rangadót Lengyelország – VIDEÓ

Az északír csoda tovább tart, nem bírt egymással Románia és Dánia. Vasárnap esti vb-selejtezők.

Öt mérkőzéssel zárult vasárnap este a 2018-as oroszországi világbajnokság európai selejtezőinek ötödik fordulója.

Az E-csoport rangadóján Lewandowski szabadrúgásgóljával a lengyelek szerezték meg a vezetést az első félidő hajrájában, de Montenegro Mugosa találatával egyenlített a második játékrész közepén. Sőt, a fordulatos meccsen Beqiraj révén még a vezetést is megszerezhették volna a pirosmezesek, de a csatár nagy helyzetben nem találta el Fabianski kapuját – Piszczek pedig a hajrában egy gyönyörű emeléssel megnyerte a mérkőzést a lengyeleknek.

A csoport másik mérkőzésén Románia és Dánia gól nélküli döntetlent játszott egymással, mint ahogy a Skócia-Szlovénia találkozó is sokáig 0-0-ra állt, azonban Martin góljával a 88. percben a hazaik szerezték meg a három pontot.

Észak-Írország válogatottja már a második percben vezetést szerzett, végül magabiztosan, két góllal győzte le Norvégiát, ezzel a veretlen Németország mögött – többek közt Csehországot megelőzve – második helyen áll a C-csoportban féltávnál. Az északír-csoda tehát folytatódik: a pár éve még a leggyengébb európai csapatok között számon tartott válogatott Michael O’Neill irányításával az elmúlt tizenhat világ- és Európa-bajnoki selejtezőjéből csupán kettőt vesztett el (kilenc győzelem és öt döntetlen mellett).

Málta szépen tartotta magát Szlovákia ellen, de a hajrában tíz emberre fogyatkozott a kiscsapat, északi szomszédaink pedig behúzták a találkozót – annak ellenére is, hogy Hamsikék sem teljes létszámban fejezték be a meccset.

Piszczek mindent eldöntő találata

Skócia győztes gólja

Világbajnoki selejtezők, 5. forduló

C-csoport:

Észak-Írország – Norvégia 2-0 (2-0)

E-csoport:

Montenegro – Lengyelország 1-2 (0-1)

Románia – Dánia 0-0

F-csoport:

Málta – Szlovákia 1-3 (1-2)

Skócia – Szlovénia 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik