Nemzetközi foci

A Real Madrid-címeres szatyorral távozó bíró vezeti az El Clásicót

Barcelonában aligha mennek el szó nélkül amellett, hogy Jesús Gil Manzano dirigál a rangadón. Botrányos?

Az időpont után a játékvezető is hivatalos: április 23-án, azaz négy hét múlva Jesús Gil Manzano dirigálja a Real Madrid-Barcelona LaLiga-rangadót. A bíróválasztás érdekessége, hogy a 33 esztendős „spori” nemrég jókora balhé részese volt.

A Rangadó is megírta, hogy Fernando Roig, a Villarreal elnöke kifakadt a február végi, 3-2-es vereséget követően, mondván, „a játékvezető és a segédjei Real Madrid-címeres szatyrokkal hagyták el a stadiont”.

A spanyol bajnokság éllovasa – 2-0-s hátrány után – vitatható tizenegyesnek is köszönhetően tudott fordítani a Villarreal othonában. Éles hangon kritizálta a játékvezetőket Gerard Piqué, a Barcelona védője is, ám a bírói testület megvédte Manzanót, mondván, valóban kapott ajándékot, ám ez bevett szokás a nagyobb kluboknál: a bíróknak az adott találkozó dátumával ellátott pólókat nyomtatnak, tollakat és egyéb szuveníreket adnak.

Jesús Gil Manzano egyébiránt vezetett már Real-Barca klasszikust: 2014. október 25-én 3-1-re diadalmaskodott a hazai pályán szereplő „királyi” együttes…

Olvasói sztorik