Nemzetközi foci

Blind vállalja a felelősséget a hollandok fiaskójáért

A 17 éves Matthijs de Ligt szerepeltetése rossz húzásnak bizonyult.

Mint arról korábban beszámoltunk, Hollandia szombat este 2-0-s vereséget szenvedett Bulgária vendégeként. A vendégek a világbajnoki-selejtező 5. fordulójában másodszor kapott ki, s csupán negyedik az A-csoportban.

A hollandok szövetségi kapitánya, Danny Blind komoly kockázatot vállalt a 17 éves Matthijs de Ligt szerepeltetésével, s a fiatal bekk nem tudott élni a bizalommal, nagyot hibázott. Az 55 éves tréner azért vetette be a tinit, mert sérülés miatt Virgil van Dijk, Jeffrey Bruma és Stefan de Vrij sem állt a rendelkezésére.

– Nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk, ez nyilvánvaló. Nem tudom, miért kezdtünk ennyire rosszul – utalt Blind arra, hogy a bolgárok 20 perc elteltével már két góllal vezettek. – Alig tudtunk lehetőségeket kialakítani. Utólag azt kell, hogy mondjam, nem volt jó ötlet de Ligtot szerepeltetni. Ő egy remek védő, de ez a hiba az én felelősségem. Nagyon csalódott vagyok, de nem dobom be a törölközőt – zárta szavait.

– Mit mondhatnék? Ez egy rémálom volt – nyilatkozta Arjen Robben, a hollandok csapatkapitánya. – Jó előjelekkel érkeztünk ide, de az első félidő egészen siralmas volt. Ez egy szörnyű nap számunkra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik