Nemzetközi foci

Buffon még bízik a csoportelsőségben

Az ezredes kapus szerint képesek lehetnek győzni Spanyolországban.

A világbajnoki selejtezősorozat pénteki játéknapja után továbbra is pontazonossággal áll a G-csoport élén a spanyol és az olasz válogatott, de előbbinek 19-2, utóbbinak viszont csak 13-4 a gólkülönbsége.

Mivel Torinóban 1-1-et játszottak egymással, minden bizonnyal a szeptemberi spanyolországi találkozójuk dönt majd a csoportelsőségről.

„Biztosan nem mi leszünk az esélyesek, de a spanyolok sem verhetetlenek. Egyik csapat sem az, hinnünk kell a sikerben” – nyilatkozta Gianluigi Buffon, akinek a pénteki volt profi pályafutása ezredik mérkőzése. A 39 éves kapus a válogatottban a 168. találkozóját játszotta, a Juventusban 612 meccsnél jár, korábban pedig 220 alkalommal állt a gólvonal előtt a Parma színeiben.

„Tudjuk jól, hogy szerencsések voltunk ellenük, de ha hittel játszunk, ahogyan a kapott gól után, illetve az Európa-bajnokságon tettük, akkor komoly problémákat okozhatunk nekik. Ezeken a meccseken a véletlen segíthet minket, de ugyanúgy az ellenfelünket is. A lényeg, hogy higgyünk abban, hogy valami nagy cél érhetünk el” – tette hozzá.

A spanyolok 1993, az olaszok pedig 2004 óta nem veszítettek világbajnoki selejtezőt.

Az olaszok Daniele De Rossi büntetőjével és Ciro Immobile fejesével nyerték meg 2-0-ra az Albánia elleni meccset Palermóban.

„Több nehézséget is le kellett küzdenünk, hiszen az albánoknak is voltak helyzetei, de szerencsére nem fizettünk súlyos árat ezekért. Nekünk, a keret idősebb tagjainak át kell adnunk a megfelelő mentalitást a fiatalabbaknak.”

Buffonnak időnként kimondottan nehéz dolga volt, mert a vendégszurkolók füstbombákat dobáltak a pályára. A játékvezető ezért az 58. percben félbeszakította a találkozót, amely csaknem tíz perc kényszerszünet után folytatódott.

„Szégyen, ami történt. Sajnos gyakran előfordul, hogy egy kisebb csoport nem tiszteli a sportszerűség szellemiségét, és a lehető legrosszabb módon magára irányítja a figyelmet” – fogalmazott a kapus.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik