Nemzetközi foci

Barcelonában már nagyon várják a Real Madrid csillagát

A Barcelona két középpályása, Andres Iniesta, illetve Denis Suarez egy friss interjúban elárulták: örömmel látnák csapatukban a Real Madrid karmesterét, Iscót. Ha a 24 éves középpályás a sajtóhíreknek megfelelően nyáron valóban a rivális katalánok csapathoz igazol, akkor Luis Enrique 1996-os klubváltása után ő lehet az első, aki a Real után közvetlenül Barcelona-mezt húz – átigazolási díj ellenében.

Az El Mundo Deportivo értesülései szerint az FC Barcelona vezetői készek ajánlatot tenni kiszemeltjükért, akinek öt éves szerződést kínálnak. Isco 2013 nyarán a Malagától igazolt a spanyol fővárosba. Ha nem hosszabbít, vélhetően már idén nyáron megválnak tőle a madridiak, hiszen kontraktusa 2018 nyaráig él a „királyi gárdánál”.

A Barcelona kapitánya, Iniesta nagy csodálója a fiatal középpályásnak, akiről így nyilatkozott:

– Fantasztikus játékosról beszélünk, kivételes tehetséggel illetve képességekkel. Sok mindenen ment már keresztül, meggyőződésem, hogy most is csapata egyik legjobbja. Nem csak klubcsapatában, de a válogatottban is fontos láncszem. Isco még mindig nagyon fiatal, a következő években így rengeteget fejlődhet.

A katalánok másik játékosa, Denis Suárez így nyilatkozott a Cadena Ser radiónak.

– Természetesen nagyon örülnék Isco érkezésének, hiszen a Barcelonánál minden jó játékost tárt karokkal várunk – honfitársam pedig ilyen. Hihetetlen tehetség, de jelenleg szerződés köti a Real Madridhoz. Meglátjuk, hogyan alakul sorsa a következő hónapokban. Ha valóban nem hosszabbít a Reallal, akkor beszélhetünk majd az esetleges érkezéséről.

A 24 éves Isco nem számít alapembernek a Realban, több játékidőre vágyik, ezért nem titkolta: nem ragaszkodik maximálisan a „blancókhoz”. Sajtóhírek szerint a Barca mellett nyáron a Manchester City is lecsapna játékjogára.