Nemzetközi foci

A magyar csapat képes lehet a bravúrra – állítják szakértőink

Kereki Zoltán döntetlenre számít a Portugália - Magyarország mérkőzésen, s Glázer Róbert is lát esélyt arra, hogy ponttal térjünk haza Lisszabonból.

Nagy várakozás övezi a mieink portugáliai vendégszereplését. A felek legutóbb tavaly, a franciaországi Európa-bajnokságon mérhették össze erejüket, akkor 3-3-as döntetlen született. A Rangado.hu állandó szakértőit arról kérdeztük, ezúttal milyen eredményre számítanak.

– Kimondottan jó játékkal, 2-2-es döntetlent várok, amivel versenyben maradunk a világbajnoki-selejtezőben – kezdte az esélylatolgatást Kereki Zoltán, a Zalaegerszeg és a Haladás egykori válogatott védője. – Bernd Storck szövetségi kapitány nagyon titkolja az összeállítást, de Dzsudzsák Balázstól és Szalai Ádámtól számítok gólra. Elképzelhetőnek tartom, hogy újonc játékos is szerepet kaphat, s ha úgy tud játszani, mint ahogyan anno Kleinheisler László berobbant, akkor lehet, hogy óriási meglepetést szerzünk – zárta szavait.

Glázer Róbert, egykori szövetségi kapitány óvatosabban fogalmazott, ám nem tartja kizártnak, hogy ezúttal is borsot törjünk a portugálok orra alá.

– Ez az idei első tétmérkőzése a válogatottnak, emiatt is nehéz jóslatokba bocsátkozni. Bár elég hosszú ideig tudtak együtt készülni a játékosok, nem tudni, milyen formában vannak – vélte a szakember. – Az a realitás, hogy egyértelműen jobban kvalifikált csapat a portugál, ezért mindenki hazai győzelmet vár. Ha korán gólt kapunk, akkor lehet, hogy nagyon kikapunk. De ha szervezettek és egységesek vagyunk, és gól lövünk, akkor meglepetés is lehet. Ha olyan jól tudunk játszani, mint a norvégok ellen, akkor elképzelhető a bravúr. Egy újonc játékos bevetése meglepetést okozat, nem kizárt, hogy Adorjánt vagy Sallait bedobja a szövetségi kapitány a mély vízbe, ám szerintem inkább a védelem összeállítása fog a megszokottól eltérni.

Olvasói sztorik