Nemzetközi foci

Tadics a híres délszláv küzdőszellemről beszélt

A szerbeknek nincs sok mindenük, de harcolni megtanítják őket.

– Még egy törött láb sem állítana meg engem és csapattársaim abban, hogy a szerb válogatottban játsszunk! – fogalmazott Dusan Tadics.

A Southampton 28 éves középpályása egy évvel ezelőtt törött orral futballozott Wales ellen, miután Neil Taylor véletlenül megrúgta. Ez természetesen rendkívüli módon tetszett a szerb szurkolóknak, ám állítása szerint semmi olyasmit nem tett, amit bármelyik másik csapattársa ne csinált volna meg.

– Ez a szerb lét egyik pozitívuma. Nem állunk jól létesítményekkel és minden egyébbel, de azt megtanítják, hogyan legyél kemény. Minden edzőm ezt szajkózta. Mindegy mi történik, akár a lábadat is eltörheted, akkor is küzdened kell a csapatodért. Ez remek dolog a futballban – fogalmazott a Goalnak.

Tadics egyébként kitűnő formának örvendhet, hiszen a Southampton elmúlt 10 góljából egyaránt kivette a részét, méghozzá 6 gólpasszal és 4 góllal.

A szerbek pénteken Grúziába utaznak, jelenleg Walest és Ausztriát is maguk mögé utasítva a második helyen állnak Írország mögött a D-csoportban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik