Nemzetközi foci

Simeone döbbenetes ajánlatot kapott

Párizsból érkezett a 35 millió eurós, vagyis csaknem 11 milliárd forintos megkeresés.

Diego Simeone, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának argentin vezetőedzője elmondta, tavaly nyáron igencsak elgondolkozott azon, hogy távozik a spanyol fővárosból.

A szakvezető az AS című spanyol lapnak mesélt arról, hogy tavaly, amikor együttesével tizenegyespárbaj után elveszítette a Bajnokok Ligája döntőjét a Real Madrid ellen, felmerült benne, hogy váltania kellene.

– Amikor a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra igyekeztem, azon a részen kellett elmennem, ahol a Real ünnepelt. Rengeteg fájdalom volt bennem, és már akkor az járt a fejemben, milyen kemény lesz a mostani szezon, mennyire nehéz lesz ismét motiválni a játékosaimat. Akkor azt mondtam, amit tényleg gondoltam, hogy időre van szükségem, mielőtt eldöntöm, hogyan tovább. Harmincöt millió okom lett volna távozni, de végül maradtam – utalt Simeone arra, hogy egy klub – sajtóhírek szerint a francia Paris Saint-Germain – ekkora fizetéssel – forintban csaknem 11 milliárd – csábította.

Amint az MTI-ben olvasható, az argentin edző 2011 decemberében vette át az akkor éppen kiesőhelyen álló Atlético Madrid irányítását, mellyel azóta egymás után négy idényben is a dobogón zárt, 2014-ben megnyerte a spanyol bajnokságot, kétszer pedig bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

– Most biztosan nem szeretnék távozni, ugyanis még mindig erős a kötődésem a klubhoz és a játékosokhoz, és úgy érzem, képesek vagyunk még tovább erősödni. Minden nagyszerűen alakul, a következő szezonban új stadionba költözünk, aminek hatására remélem, még többet költhetünk majd – tekintett előre Simeone. Hozzátette, múlt nyáron mindent megtettek, hogy a Chelsea-től visszacsábítsák Madridba a spanyol válogatott támadót, Diego Costát, ám – bár a játékos is vissza akart térni – nem tudtak megállapodni az angolokkal a vételárról.

Az Atlético 28 forduló után a spanyol bajnokság negyedik helyén áll, hátránya tíz pont az egy meccsel kevesebbet játszott Real Madrid mögött. A Bajnokok Ligájában ott van a csapat a negyeddöntőben, ahol a Leicester Cityvel sorsolták össze.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!