Nemzetközi foci

Legendás honfitársa szállt bele Kantéba

Leboeuf szerint Kanté nem vezéralkat.

A Leicester döbbenetes, 2015-16-os bajnoki címe után a Chelsea igazolta le a csapat egyik kulcsjátékosát, N’Golo Kantét. Bár többek szerint a “rókák” legfontosabb játékosa Riyad Mahrez vagy Jamie Vardy voltak, a francia bizonyította, hogy sokszor a láthatatlan láncszem a legkiemelkedőbb.

Az egyébként különösebben már nem fiatal, 25 éves védekező középpályás nélkül ugyanis a Leicester összeomlott, a Chelsea pedig védekezésben játékára alapozva hibátlan menetelést mutat be és már csak néhány mérkőzésre vannak attól, hogy matematikailag is bajnoknak mondhassák magukat. Eközben Kanté a francia válogatott sarokköve is lett, ám nem mindenki szerint akkora játékos, mint amekkorára manapság tartják.

Az egyik ilyen véleményt formáló személy Frank Leboeuf, ami már csak azért is megdöbbentő, mert az egykori védő nemcsak a Chelsea sztárja volt régen, de ráadásul francia (világbajnok) is, azaz honfitársa Kanténak.

– Igazi vezér ő? Nem hinném. Fantasztikus katona, egy harcos, de sem a személyisége, sem a kiállása nem egy vezéré – mondta 1998 vilá- és 2000 Európa-bajnoka.

– A Chelsea-nél sztárok között is kihagyhatatlan, de sosem teszi majd öltözői főnökké. Nem olyan a játéka, nem egy Zidane. Félénk, nem tud beszédeket tartani, technikailag sem ő a legképzettebb. Olyan srác, aki 800 ezer labdát szerez neked meccsenként – nyilatkozta.

Kanté egyébként a Premier League-ben idén csak egyetlen találkozót hagyott ki, de a nyári Eb-n például a döntőn pályára sem lépett. Deschamps most a Luxemburg elleni selejtező és a Spanyolország elleni barátságos mérkőzés alkalmával próbálhatja ki őt – ha szeretné. Leboeuf ebben sem biztos.

– Kantéval a padon nincsenek problémáid. Ha Pogba ül ott, talán. Persze Didier [Deschamps] azt csinál, amit akar, mindenről ő dönt. Kanté a motor, de nem a pilóta – tette még hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik