Nemzetközi foci

Apja nyomdokain a kis Kluivert: már a Barcelonáról álmodik

Cristiano Ronaldót csodálja a 17 éves Justin, de a katalánok előtt még a PL-ben is megmutatná magát.

A mindössze 17 éves Justin Kluivert az idei szezonban debütálhatott az Ajax Amszterdam felnőtt csapatában, legutóbb pedig az SBV Excelsior elleni bajnokin megrúgta első gólját a holland élvonalban. A legendás Patrick Kluivert nagyobbik fia így érthetően egyre nagyobb reflektorfénybe kerül, legfrissebb interjújában pedig a következőket árulta el:

– Az álmom, hogy egyszer a Barcelonát erősítsem, de a Premier League-t is nagyon erős bajnokságban tartom. Szeretem nézni az angol élvonal mérkőzéseit, remélem, később ott is játszhatok majd. Hogy hol látom magam hét év múlva? Természetesen Barcelonában, de a katalán időszak előtt kipróbálnám magam a PL-ben is, persze ha csak lesz rá lehetőségem.

A fiatal tehetség ugyanakkor kiemelte: továbbra is lépésről lépésre szeretne haladni, tehát egy lépcsőfokot sem hagyna ki pályafutásából.

– A legnagyobb focis álmom már valóra vált, hiszen bemutatkozhattam az Ajax felnőtt csapatában. Később szeretnék egy még erősebb klubba igazolni és persze ott is helyt állni. Szeretném megúszni a sérüléseket, egészséges maradni és minél tovább boldog életet élni a családommal – ezek fontosak igazán számomra. A játékosok közül egyébként leginkább C. Ronaldót csodálom, nem feltétlenül a képességei miatt, hiszen azok nyilvánvalóak, sokkal inkább az életvitele és az edzésmunkája miatt.

Justin édesapja – aki 1998 és 2004 között a katalánokat erősítette – sportigazgatóként a PSG alkalmazásában áll, így nem csoda, hogy már a párizsiakkal is szóba hozták.

– Nem beszéltünk édesapámmal arról, hogy a PSG-be igazolnék. Néha viccelődünk ezen, de ennél többről nincs szó – így az 1999-es születésű csúcstehetség.

Olvasói sztorik