Nemzetközi foci

Világsztár érkezik Nikolicsékhoz – hivatalos

Bastian Schweinsteiger az Egyesült Államomban folytatja pályafutását.

A Manchester United hivatalos honlapján és közösségi csatornáin jelentette be, hogy Bastian Schweinsteiger a Chichago Fire együtteséhez szerződik.

A világbajnok futballista pedig videóüzenetben búcsúzott el a csapat szurkolótól.


Korábban írtuk:

Több mint négy hónapig tartó tárgyalások után Bastian Schweinsteiger elfogadta a Chicago Fire ajánlatát, s csatlakozik Nikolics Nemanja csapatához, nyilatkozta Nelson Rodríguez, az amerikai együttes vezérigazgatója a Chicago Tribune-nak.

– Olyan játékost igazoltunk, aki mindent megnyert már. A csapatunk feljebb lépett, már nem csak Amerikából szerződtetünk futballistákat. Magasabb szintet képviselünk, mint korábban és törekszünk arra, hogy ezt meg is tartsuk – mondta Rodríguez.

A Chicago Tribune beszámolója szerint Schweinsteiger jövő héten csatlakozik új klubjához, miután megkapta a beutazáshoz szükséges vízumot. A 32 éves, világbajnok futballista egyéves szerződést ír alá, melynek értelmében 4.5 millió dollárt tehet zsebre. Ezzel az MLS 10 legjobban fizetett játékosa közé lép.

Schweinsteiger 2015 nyarán csatlakozott a Manchester Unitedhez, ám klubváltása borítékolható volt, ugyanis José Mourinho a mostani szezonban csupán 134 percnyi játéklehetőséget biztosított neki.

Olvasói sztorik