Nemzetközi foci

Ki veszi le Pogba válláról a százmilliós terhet?

A Rangadó összegyűjtötte, mely sztárok közül kerülhet ki az a játékos, aki a közeljövőben megdönti az átigazolási világrekordot.

Ön szerint ki lesz Pogba után a világ legdrágább játékosa?

Griezmann: 316
Neymar: 241
Dybala: 141
Aubameyang: 84
Hazard: 77
Donnarumma: 39
Belotti: 24

Tavaly nyár óta óriási nyomás nehezedik a francia válogatott klasszisára, Paul Pogbára, akiért a Manchester United 105 millió eurót fizetett a Juventusnak, így ő lett a világ legdrágább játékosa. Az MU 24 éves középpályásán az egész szezonban látszik a görcsösség a hatalmas átigazolási összeg miatt, honlapunk pedig összegyűjtötte, mely sztárok közül kerülhet ki az a játékos, aki a közeljövőben leveszi ezt a súlyos terhet Pogba válláról.

Antoine Griezmann

A “matracosok” szurkolói talán nehezen fogadják el, de egyre inkább úgy fest, már csak idő kérdése, hogy a fantasztikus francia csatárt elcsábítsák a Vicente Calderón-stadionból. Hónapok óta kész tényként közlik, hogy a Manchester Unitedet irányító José Mourinhónak Griezmann az első számú nyári célpontja. Az kétségtelen, hogy az Atlético Madrid csakis hatalmas összeg fejében engedné el legnagyobb sztárját, aki tavaly nyáron az Európa-bajnokság aranycipőse lett, és azóta is tartja kiváló formáját.

Pierre-Emerick Aubameyang

A Borussia Dortmund „gaboni viperája” már többször nyilatkozott nagyapjának tett ígéretéről, miszerint egy napon a Real Madridban szeretne futballozni, és miután a támadó viszonya egyre feszültebb a BVB vezetőedzőjével, Thomas Tuchellel, az elválás egyre inkább elkerülhetetlennek tűnik. A csatár piaci értékét jelenleg 65 millió euróra becsülik, de az ára attól is függhet, hogy a “királyi” gárda,vagy egy esetleges másik kérő mennyit hajlandó fizetni érte. Kevés az esély rá, mindenesetre ha a Bundesliga gólkirálya BL-győzelemig vezetné a Dortmundot, az átigazolási díj a csillagos égig szökhetne Aubameyang esetében.

Andrea Belotti

A Torino elnöke, Urbano Cairo a másfél héttel ezelőtti nyolc perc alatt szerzett mesterhármasa után kijelentette, hogy a szenzációs csatár ára millió euróra emelkedett. Ez természetesen a vezető vágya, de nagy kérdés, hogy valamelyik sztárklub megdönti-e a világrekordot a 23 éves Belottiért, aki eddigi öt válogatott meccsén már háromszor volt eredményes, és vezeti a Serie A góllövőlistáját, a Juventushoz 90 millóért igazoló Higuaínt is megelőzve.

Gianluigi Donnarumma

Az AC Milan kapusa még csak 18 esztendős, de a szupertehetséges hálóőr hírhedt ügynöke, Mino Raiola szerint már most 170 millió eurót ér. Ez technikailag persze nem igaz, ugyanis Donnarumma jelenlegi szerződése jövő nyáron lejár a milánóiakkal. Azonban ha a gyerekkora óta Milan-szurkoló fiatal kapuvédő új megállapodást ír alá, akkor minden bizonnyal csak hatalmas összeggel lehet kivásárolni a Rossoneriből. Érdeklődőből persze nincs hiány, valószínűleg a Real Madridnak és a Manchester Unitednek sem okozna gondot a százmilliónál nagyobb tétel átutalása.

Paulo Dybala

Már nem is tűnik annyira nevetségesnek a korábbi Palermo-elnök Mauro Zamparini kijelentése, miszerint Dybala az „új Messi”. Az teljesen egyértelmű, hogy soha nem lesz még egy Messi, de kétségtelen, hogy a 23 éves argentin játékosban hatalmas potenciál rejlik, ezt bizonyítja idén a Juventusban. Az utóbbi időben a Barcelona és a Real Madrid élénk érdeklődéséről is láttak napvilágot különböző spekulációk, és ha egyszer Dybala elhagyja Torinót, az bizonyára egy kilenc számjegyű összegért cserébe történik majd.

Eden Hazard

Az előző gyengére sikerült idénye után a belga szélső a mostani szezonban újra megtalálta remek formáját, és valószínűtlen, hogy a Chelsea értékesíteni akarja szupersztárját. A legutóbbi hírek szerint azonban Zinédine Zidane újra felvette a kapcsolatot Hazard-ral annak érdekében, hogy a Real Madridhoz csábítsa. Nehéz lenne kitalálni, hogy a 26 éves klasszisnak mik a tervei, de az biztos, hogy a királyi gárda képes olyan ajánlatot tenni, amit a Chelsea nem tudna visszautasítani.

Neymar

Kizártnak tartható, hogy a brazil válogatott csapatkapitánya elgondolkozik azon, hogy elhagyja a Barcelonát, miután az elmúlt szezonban nyújtotta eddigi csillogó karrierjének legjobb teljesítményét. Sokan azt gondolnák, hogy valóban nem, de a PSG dúsgazdag tulajdonosát valószínűleg Neymar 200 millió eurós kivásárlási ára sem riasztja attól, hogy álmai igazolását végrehajtsa. Mint ismert, a brazil klasszis Spanyolországban adóproblémákkal is küzd, ráadásul a minap úgy nyilatkozott, hogy egy napon szívesen kipróbálná magát a Premier League-ben is. Bármi is történik, az vitathatatlan, hogy jelenleg nincs értékesebb játékos a világon a 25 éves Neymarnál.

Olvasói sztorik