Nemzetközi foci

Közel sem a két gól volt Messi legzseniálisabb megmozdulása – VIDEÓ

Minden elképzelését valóra váltotta a Valencia ellen a Barcelona csillaga.

A 45. percben tizenegyesből talált be, az 52-ben szép akciógólt szerzett, ám a slusszpoént a 4-2-re megnyert meccs végére tartogatta Lionel Messi.

A 85. minutumban a félpályáról megindulva mutatott be lélegzetelállító cselsorozatot: csaknem a 16-osig jutott, miközben a fél valenciai együttest lecselezte. Az év gólja lehetett volna, ha végigviszi az akciót, ám Messi valamit azért kihozott a támadásból, beszólt a játékvezetőnek, amiért sárga lapot kapott.


„Kiharcolta” az ötödik figyelmeztetést, amire nagyon, de nagyon vágyott, alighanem jó előre megbeszélték, hogy vasárnap este nem úszhatja meg sárga nélkül. Ez volt ugyanis a Barca-klasszis ötödik lapja, amely után kihagyja a következő, Granada elleni találkozót.

A LaLiga 19. helyén álló kiscsapatot minden bizonnyal Messi nélkül is legyőzi az FCB, és tudjuk jól, sűrű program vár a futballistákra, az argentin cselgép például hamarosan Dél-Amerikába utazik, ahol Chile és Bolívia ellen játszik világbajnoki selejtezőt. Messiék nyilván úgy kalkuláltak, hogy nem árt egy kis pluszpihenő – az április 2-i meccsen nem szerepel a március 24-i és 28-i válogatott ütközetek után.

Olvasói sztorik