Nemzetközi foci

Tízéves román gyerekeket uszítottak a magyarok ellen

Undorítóan viselkedtek a román szurkolók.

Nem telt el incidensek nélkül a Juventus Bukarest–Sepsi OSK másodosztályú román mérk?zés. A Sepsi OSK kispadjának közelében petárda robbant, a Székely Légió szurkolói csoportnak pedig gyermekek kiabálták a jól ismert magyarellenes rigmust – olvasható a maszol.ro oldalon.

A 3–1-es hazai sikerrel végz?ődő rangadón történekről a maszol.ro egyik olvasója számolt be. A találkozó második félidejében, a 70. perc környékén a vendégek kispadjának irányába pirotechnikai eszközt dobtak a bukaresti drukkerek, akik „Románia, Románia!” skandálással nyomatékosították az üzenetet.

Ennél azonban súlyosabb, ami a vendégszurkolóknak fenntartott szektor közelében történt. „Két petárda robbant. Egyet a pályára, egyet hozzánk dobtak, a meccset mégsem fújták le. És ami megdöbbentő, hogy 10 év körüli kisgyerekeket biztattak arra, hogy ordítsák: kifelé a magyarokkal…” – írta a Maszolnak a Sepsi OSK-t a bukaresti kiszállásra elkísér? szentgyörgyi drukker.

A kellemetlenségekről a liga2.prosport.ro is beszámolt: „A Juventus klub gyerekcsapatának játékosai, akik a kapu mögött foglaltak helyet, a második félidőben – mindenki megdöbbenésére – azt kezdték skandálni, hogy Kifele, kifele a magyarokkal az országból! A sepsiszentgyörgyi rajongókat ez nem hozta különösebben lázba, mi több, ironikus tapssal válaszoltak a Juventus-ifik provokálására” – olvasható Octavian Vasilescu meccsbeszámolójában.

A helyszíni tudósítás szerint a Sepsi OSK drukkerei példamutatóan viselkedtek: „Elismerés illeti a Sepsi galeriéjet, amely a teljes mérkőzést végigénekelte, függetlenül az eredményt?l. Még ha a skandálások nagy része magyarul is hangzott el, és csak ők értik, mit mondanak, a hangulat méltó volt egy élvonalbeli mérkőzéshez.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik