Nemzetközi foci

Rák miatt vakult meg fél szemére a City-kapus kislánya

A spanyol hálóőr idősebb lányának nem tudták megmenteni mindkét látószervét.

A Manchester City kapusa, Willy Caballero az angol The Sunnakadott interjújában a jelenleg tizennégy éves kislányáról beszélt őszintén, akinél 2006-ban rákot diagnosztizáltak a két szemén. A 35 éves kapus látva idősebb kislánya bátor harcát a betegség ellen, rájött, mi a fontos igazán az életben és nem engedi, hogy a labdarúgás miatt stresszes legyen.

– Bízom benne, hogy senki más nem tapasztalja meg ezt a fajta életet, amin keresztül mentünk, senkinek nem kívánom. De ez az én életem, jelenleg boldog vagyok és a családom is az, biztonságban vagyunk és élvezzük itt az életet. A lányom is nagyon boldog és ez a legfontosabb. Az élet a legfontosabb, mindig – mondta a spanyol hálóőr.

Caballero életének legbüszkébb pillanata az volt, amikor lánya, Guillermina láthatta őt amint megnyeri a Liverpool elleni Ligakupa-döntőt az előző szezonban.

– Mindkét szeme rákos volt, de csak az egyiket tudták megmenteni. Három, négy, majd öt éven keresztül járt kemoterápiára, de lehetetlen volt megvédeni mindkét szemét. Elkerülhetetlen volt a műtét, aminek következtében elveszítette az egyik látószervét – nyilatkozta őszintén a kapus. – Ezek után nagyon hosszú időbe telt, mire az orvosok azt mondhatták, hogy a lányom már biztonságban van. Guillermina manapság folyamatosan a fociról kérdezősködik, nagyon érdekli a sportág. Tizenegy vagy tizenkét alkalommal is elmagyaráztam már neki a lest – idézi a Sun Caballerót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik