Nemzetközi foci

Hatgólos meccsen győzte le a Barca a Valenciát – VIDEÓ

Csak ráijesztett a Valencia a katalán gárdára, amelyben Messi duplázott és rekorder lett.

Mindenképpen győzelemre volt szüksége a Barcelonának a Valencia elleni spanyol bajnokin ahhoz, hogy továbbra se tévesszék szem elől az élen álló Real Madridot. Az első játékrészben a 29. percig kellett várni az első találatra, ám Mangala fejes gólját követően másik hármat láthatott még a közönség a szünet előtt.

Ebből a hazai publikum kettőnek örült: előbb Neymar bedobásból hozta ziccerbe Suárezt, aki mesterien tekert a bal alsóba a 35. percben, majd a 45. percben Messi lőtte középre a tizenegyest – ami előtt a vendég gólszerzőt, Mangalát kiállította a játékvezető. Ám nem ez volt az utolsó momentum a félidőben, remek kontrát követően Gayá passzolt középre El Haddadihoz, a Barca korábbi támadójának nem volt nehéz dolga tíz méterről, így 2-2-nél érte a szünet a feleket.

Fordulás után az emberelőnyben játszó katalán együttes óriási mezönyfölényben játszott, de csupán egy gólt szerzett. Az 53. minutumban Messi kapott labdát a jobb oldalon a tizenhatoson belül és a rövidbe bombázott – ezzel az argentin támadó az egyetlen olyan LaLiga-játékossá vált, aki az előző nyolc szezonjában elérte a minimum negyven találatot minden versenysorozatot tekintve. A Valencia egyszer iramodhatott meg veszélyes szituációban, ám Munir nem jutott túl az utolsó védőn, Piquén, így nem jutott el lövésig. A hajrában André Gomesnek könnyű feladata volt Neymar nagyszerű egyéni alakítása után, a portugál szinte az üres kapura talált be, kialakítva ezzel a végeredményt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik