Nemzetközi foci

A Barca játékosai megszólaltak, kit látnának szívesen Enrique után

A csapatkapitány Andres Iniesta, valamint Ivan Rakitic és Gerard Piqué is azt szeretné, ha a jelenlegi másodedző, Juan Carlos Unzué lenne a nyáron távozó vezetőedző, Luis Enrique utódja a Barcelonánál.

A 49 éves segédedző játékosként 1988 és 1990 között öt mérkőzésen védte a Barcelona kapuját, amelynél először 2003 és 2010, majd 2011 és 2012 között volt kapusedző. Ezután lett Luis Enrique másodedzője a Celta Vigónál, és a szakember barcelonai kinevezésekor vele együtt tért vissza a klubhoz.

“Unzué mindent tud a klubról, a működéséről, hiszen nagyon régóta velünk van és itt dolgozik. Képzett, tapasztalt edző” – méltatta a szakembert Iniesta, de elmondta, hogy a másik vezetőedző-jelölttel, a jelenleg az Athletic Bilbaót irányító Ernesto Valverdével sincs különösebb problémája.

A csapat hátvédje, Gerard Piqué, valamint középpályása, Ivan Rakitic arról beszélt, Unzué nem csak most, Enriquével végez nagyszerű munkát, hanem már korábban, Josep Guardiola segítőjeként is remekül kijött a játékosokkal, így nagyszerű jelölt a vezetőedzői posztra.

Unzué eddig egyszer irányított csapatot, a Numanciával a 2010/11-es idényben a másodosztály 10. helyen végzett. A sztárcsapatot 2014 nyara óta edző Luis Enrique március elején jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését a klubbal, és távozik.

Olvasói sztorik