Nemzetközi foci

Vinné a Barca a Monaco csodatinijét

A francia felnőtt válogatottba is meghívót kapó Kylian Mbappé az évad egyik legnagyobb felfedezettje: a Real Madrid után a katalán sztárcsapat is bejelentkezett érte.

Szinte hihetetlen, amit Mbappé ebben az idényben produkál: tíz bajnoki gólnál jár a száguldó Monacóban (melyet mindössze 890 perc alatt hozott össze…), és szerda este láthattuk, a Bajnokok Ligájában sem ijed meg. Az ő nevéhez fűződik a francia csapat vezető gólja a City elleni visszavágón, és betalált Manchesterben is.

Minden sorozatot beleszámítva tízszer volt eredményes a legutóbbi tíz meccsén – 18 évesen vált a Monaco vezérévé. A mindössze 178 centi, ám ragyogó fizikai adottságokkal rendelkező csatár bekerült Didier Deschamps válogatott keretébe, és – a Sport.es című lap szerint – kivetette rá a hálóját a Barcelona.

Az 1998. december 20-án született Mbappét 2019 júniusáig köti szerződés a Monacóhoz, és a lap szerint nem lesz olcsó mulatság megszerezni: 50 millió euró alatt aligha engedik ela a franciák.

Az ifjú klasszis egyébiránt korábban szóba került már a Real Madridnál is: négy évvel ezelőtt honfitársa, Zinédine Zidane meghívta a madridi edzőközpontba, és személyes igyekezett meggyőzni arról, hogy a Realban a helye. Noha Mbappé hatalmas Ronaldo-rajongó, Zizou nem járt sikerrel.

Most a másik spanyol óriás, a Barcelona próbálkozik…

Olvasói sztorik