Nemzetközi foci

Nagytakarítás a Citynél: sztárok sora távozhat a nyáron

Guardiolának eszébe sem jut magát okolni.

Talán már meg is találta az AS Monaco elleni, óriási meglepetést okozó kiesés felelőseit a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola. A Bayern München után egyelőre így Angliában is bukásra álló tréner döntései nyomán a nyáron egészen elképesztő névsort szabadíthat a piacra a klub.

Lejár a szerződése és vélhetőleg nem hosszabbít Yaya Touré, Gael Clichy, Pablo Zabaleta, Willy Caballero, Jesús Navas, Bacary Sagna és Tosin Adarabioyo; kölcsönben vannak, tehát a szakvezetés már most sem számít Elaquim Mangalára, Wilfried Bonyra, Samir Nasrira, Joe Hartra és a belga Jason Denayer-ra.

Nem nagyon jut szóhoz Fabian Delph, Fernando és Kelechi sem, így ők szintén jó eséllyel mennek majd a piacra júniustól, miközben Sergio Agüero iránt Kínából adhatnak elképzelhetetlen összegeket, Claudio Bravo pedig egyértelműen csalódást keltett Manchesterben.

Guardiola a befolyó összegeket a védelem megerősítésére fordíthatja (a Monaco ellen két meccsen hat gólt kapott a társaság), kezdve a kapusposzttal, melyre a benficás Ederson Moraest rebesgetik. A védelem két szélére a Spurs párosa, Danny Rose és Kyle Walker érkezhet, bár ez nem lesz könnyű menet, hiszen a Tottenham minden értékét hosszú távra kötötte le és anyagilag ők sem állnak rosszul. Agüerót az Arsenalból elvágyódó Alexis Sánchez pótolhatja a Guardian szerint.

Olvasói sztorik