Nemzetközi foci

Eddig bírták: a Middlesbrough megvált Karankától

Ahogy Ranieritől, úgy a spanyol sikeredzőtől is megvált egy angol kiesőjelölt.

A szezon előtt a legtöbben a kiesőhelyek környékére várták a Middlesbrough-t a Premier League-ben, azonban az újonc – ha nem is alaposan, de – valamelyest rácáfolt a kételkedőkre, amikor a szezon közepe táján még inkább a középmezőnyhöz tartozott, mint a sereghajtókhoz.

A Middlesbrough azonban december 17. óta nem nyert mérkőzést a PL-ben, így lassan, de biztosan elsüllyedt a tabellán és már csak a 19., az elmúlt 10 meccsen mindössze 4 pontot gyűjtve.

A ház tehát ég, de még nem olthatatlan, hiszen a 17. Crystal Palace csak három egységnyire van az észak-angliaiaktól. A vezetőség pedig – ahogy a Leicester sem tette – nem félt megválni az elmúlt három és fél idényt a kispadjukon töltő Aitor Karanka sikeredzőtől, aki a viszonylagos kilátástalanságból ismét az élvonalba kormányozta az együttest.

A bejelentés csütörtök déltájt érkezett, méghozzá azok után, hogy a ‘Boro vasárnap az FA Kupától is elbúcsúzott, miután a negyeddöntők során 2-0-s vereséget szenvedtek a Manchester Citytől.

Bár a Sunderland még lejjebb helyezkedik a tabellán, mint a Middlesbrough, mégis utóbbiak lőtték a legkevesebb gólt – mindössze 19-et –, ráadásul a legkevesebb próbálkozás is a nevükhöz fűződik. Azt azonban ne vegyük el Karankától, hogy csapata csak 30-szor kapitulált, ennél kevesebb találatot csak az élen álló Chelsea-Tottenham-City trió tudhat magáénak.

Karanka utódja Steve Agnew eddigi segédedző lesz.

Olvasói sztorik