Nemzetközi foci

A Premier League-sereghajtó gólzsákja is visszatér az angol válogatottba

Csatárhiány Southgate csapatánál.

Több más válogatott mellett most már a Németország elleni barátságosra, illetve a Litvánia elleni vb-selejtezőre készülő angolok is kihirdették keretüket a márciusi találkozókra.

A pozíciójában megerősített Gareth Southgate első ilyen minőségben meghirdetett csapata több érdekességgel is szolgál. A sérült Rooney és Kane kimaradása még nem számít annak, ám a helyükre behívott Rashford általában a Manchester Unitednél is csere, a nagyobb megdöbbenést pedig Jermain Defoe okozza.

No nem azért, mert nincs jó formában – a mostani idényben már 14-szer ünnepelhetett a Premier League-ben, hanem mert Defoe legutóbb 2013-ban ölthette magára a válogatott szerelését, ráadásul 34 éves. Vetélytársuk a kezdőért Jamie Vardy lesz.

Szintén ott lesz a 2017-ben eddig csak két meccset letudó Luke Shaw, aki jelenleg nem szerepel José Mourinho kedvenc játékosai között.

Nem lesz ott Theo Walcott, Danny Welbeck, Andy Carroll és Jack Wilshere, de a keret tagja Michail Antonio és Jake Livermore, illetőleg James Ward-Prowse és Nathan Redmond.

Az angol keret

Kapusok

Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Torino), Tom Heaton (Burnley)

Védők

Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Michael Keane (Burnley), Luke Shaw (Manchester United), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Tottenham)

Középpályások

Dele Alli (Tottenham), Michail Antonio (West Ham), Ross Barkley (Everton), Eric Dier (Tottenham), Adam Lallana (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Jake Livermore (West Bromwich), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Nathan Redmond (Southampton), Raheem Sterling (Manchester City), James Ward-Prowse (Southampton)

Csatárok

Jermain Defoe (Sunderland), Marcus Rashford (Man Utd), Jamie Vardy (Leicester)

Olvasói sztorik