Nemzetközi foci

Négy éve lemondtak róla, most visszaszerezné korábbi játékosát a Barca

Klasszissá érett a spanyol, a katalánok már komoly fantáziát látnak benne.

A spanyol rádióállomás, a Cadena SER úgy értesült: a Barcelonánál azon dolgoznak, hogy minél előbb visszacsábítsák a katalán csapathoz a Bayern Münchent erősítő és kiváló formát mutató Thiago Alcántarát.

A gránátvörös-kék klub sportigazgatója, Robert Fernandez a helyszínen tekintette meg az Arsenal – Bayern München BL-nyolcadöntő londoni visszavágóját, és nemes egyszerűséggel lenyűgözte Thiago produkciója, aki 2013-ban távozott Barcelonából.

A 25 éves középpályás szerződése 2015-ig élt a katalán csapatnál, ám mivel a meccsek hatvan százalékán nem lépett pályára – ezt egy szerződési záradékban határozták meg, éppen ezért nem kellett kifizetni a magas kivásárlási árát, hanem húszmillió euró ellenében távozhatott. Pep Guardiola és a Bayern München így tárt karokkal várta a játékost – már 2013-ban.

Négy évvel azután, hogy a Barcelonánál gyakorlatilag lemondtak a játékosról, a spanyol klub már azt tervezi, hogy valahogy visszaszerzi Thiagót, akinek szerződése 2019-ig él a bajoroknál, és egyébként Münchenben maximálisan ragaszkodnak hozzá.

A Barca hosszú ideje olyan sokoldalú középpályást keres – amolyan Xavi-utódot, aki a támadásokat is segíti, képes gólokat szerezni – ez a profil tökéletesen illik Thiagóra. Testvére, Rafinha egyébként szintén a katalánokat erősíti.

Olvasói sztorik