Nemzetközi foci

Úgy néz ki, gyorsan meglesz a Barcelona új edzője

Tizenöt napon belül eldől, marad-e jelenlegi klubjában az első számú jelölt.

Katalán lapértesülések szerint még márciusban kiderül, a következő idényben is Ernesto Valverde irányítja-e az Athletic Bilbaót. A Sport.es azt írja, az 53 esztendős szakvezető megállapodott Josu Urrutia klubelnökkel, hogy 15 napon belül nyilvánosságra hozzák, miként döntöttek.

Mindez azért is érdekes, mert Valverde az FC Barcelona első számú jelöltje – mint ismert, Luis Enrique hónapokkal a szezon vége előtt bejelentette, hogy búcsút int.

Ernesto Valverde nem először dolgozik Bilbaóban, és nagyszerű kapcsolatot ápol a baszk klub első emberével. A korábbi csatárt már többször is hírbe hozták a Barcával, ám a mostani körülmények mások, Spanyolországban sokan biztosra veszik, hogy vált. A Bilbao jelenleg a hetedik helyen áll a LaLigában, ami nem rossz eredmény, ám az együttes már kiesett az Európa Ligából és a Király-kupából is. Mindazonáltal az Athletic ragaszkodik Valverdéhez, kérdés: az elismert spanyol szakvezető visszautasítja-e a Barcelonát.

A katalánok első számú jelöltje futballozott és dolgozott már Barcelonában: játékosként szerepelt az Espanyolban és a Barcában is, 2006 és 2008 közt pedig irányította az előbbi csapatot.

Nem lenne nagy meglepetés, ha rövid időn belül bejelentenék, hogy az utóbbit is átveszi, edzőként.

Olvasói sztorik