Nemzetközi foci

Pórul járhat a Barcelona edzőjelöltje

Ernesto Valverde sorsa a jelenlegi klubjánál is bizonytalan.

Állítólag Ernesto Valverde a legesélyesebb jelölt az FC Barcelona vezetőedzői posztjára, de bejelentés még nem történt az ügyben.

A tapasztalt szakvezető a negyedik idényét tölti az Athletic Bilbao kispadján, de a baszk klub elnöke, Josu Urrutia közölte, pillanatnyilag nem tudja garantálni a folytatást a következő szezonra.

„Nem tudom előre, mi fog történni. Tavaly nagyjából ebben az időszakban hosszabbított szerződést. Lesz egy beszélgetésünk vele, mert kíváncsiak vagyunk, hogy érzi magát, és ő a legjobb edző számunkra a következő szezonban, vagy sem. Ilyen beszélgetés a korábbi években is volt. Most Ernesto és mi is csak arra összpontosítunk, hogy a csapat a lehető legjobb helyen végezzen. Ha világossá válik, hogy továbbra is Ernesto a megfelelő személy számunkra, és ő is érez magában energiát a folytatáshoz, akkor következhet a bejelentés” – magyarázta az elnök.

Az El Correo című bilbaói lap szerint a tartalékcsapat edzője, Jose Angel Ziganda lehet a felnőttek trénere, amennyiben Valverde a Barcelona kispadját választja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik