Nemzetközi foci

Hatalmas bravúr! Megverte a Dortmundot a Dárdai-csapat

Odahaza nyert a Hertha, Szalait sokáig mellőzte a Hoffenheim, Gulácsiék kikaptak.

A 24. fordulóval folytatódik a Bundesliga ezen a hétvégén.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Hoffenheim szolgáltatta a legnagyobb meglepetést: az előző fordulóban elért duplája ellenére Szalai Ádámot csak a kispadra nevezte a Freiburg otthonában. A válogatott támadó csapata az első félidőben nem is szerzett gólt, igaz nem is kapott. Szalai a 76. percben kapott lehetőséget, 1-1-nél, az eredmény ezután viszont már nem változott.

Amennyiben a pályán elért eredményt nézzük, a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-é a forduló meglepetése: komoly erőpróba várt csapatra, a berliniek hazai pályán az őket két pozícióval és hat ponttal megelőző, a BL-ben remekül masírozó Dortmundot fogadták. A hazaiak Ibisevic passza után Kalou góljával már a 12. percben megszerezték a vezetést. A vendégek Aubameyang találatával az 55. perben tudtak egyenlíteni, ám sokáig nem örülhettek, hiszen Plattenhardt a 71. percben tökéletes szabadrúgás után újra előnyhöz juttatta a berlinieket. Később kiderült, a találat három pontot ért Dárdai Pál csapatának, a hazaiak nagyon fontos, 2-1-es győzelmet arattak az esélyesebb Borussia ellen.

A Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig egy kilencedik percben kapott góllal vereséget szenvedett a kiesés elől menekülő Wolfsburgtól hazai pályán. A több nagy védést is bemutató magyar kapus nem tehetett a gólról, Mario Gomez senkitől sem zavartatva, közvetlen közelről vette be a lipcseiek kapuját.

Bundesliga, 24. forduló

Bayern München – Eintracht Frankfurt 3-0 (2-0)

Darmstadt–Mainz 2-1 (2-1)

Freiburg–Hoffenheim 1-1 (0-0)

Hertha BSC – Borussia Dortmund 2-1 (1-0)

RB Leipzig – VfL Wolfsburg 0-1 (0-1)

Ingolstadt–Köln 2-2 (1-1)

vasárnap játsszák:

15.30: Schalke–Augsburg

17.30: Hamburger SV – Mönchengladbach

pénteken játszották:

Bayer Leverkusen – Werder Bremen 1-1 (1-0)

Olvasói sztorik