Nemzetközi foci bajnokok ligája

A FIFA elnökét is megkérdezték a Barca‒PSG meccs bírójáról

Gianni Infantino nem volt hajlandó kritizálni Deniz Aytekin teljesítményét.

A Marca című spanyol lap beszámolója szerint lefokozzák a szerdai Barcelona‒Paris Saint-Germain mérkőzés játékvezetőjét, mert több komoly hibát vétett a vendég franciák kárára, ezekkel jelentősen hozzájárult a katalánok 6-1-es sikeréhez és továbbjutásához a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből.

A német Deniz Aytekin gyenge teljesítményéről megkérdezték Gianni Infantinót, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökét is, aki – szokásainak megfelelően – kitérő választ adott.

„Hihetetlen mérkőzést láthattunk, ami bizonyította, hogy a futball valóban egy fantasztikus játék” – fogalmazott a svájci sportvezető.

A 90. percben történt, büntetőt eredményező Suárez-esetről annyit mondott, csak a játékvezető ítéletére tudunk hagyatkozni annak eldöntésekor, hogy igazságtalanság történt-e.

„Már korábban is mondtuk, hogy nagyon óvatosnak kell lennünk, ha meg akarjuk változtatni a szabályokat, mert a futball egy hihetetlen játék. Amikor azt érzed, már mindent láttál, történik valami, amit korábban még sosem tapasztaltál” – mondta a videótechnológia témájára reagálva.

„A VAR-rendszer a jövőben rendelkezésre fog állni, és remélhetőleg korrigálja, sőt megszünteti a játékvezetői hibákat. Erre a konkrét esetre visszatérve, nem tudom, hogy ez egyértelmű hiba volt, vagy sem” – nyilatkozta Infantino.

Olvasói sztorik