Nemzetközi foci

A visszafejlődést kockáztatta volna a West Hamnél Payet

A támadó úgy érezte, mindenképpen váltania kell.

Nagy vihart kavart a télen Dimitri Payet klubváltása. A korábban a West Hamnél sztárként kezelt és nemrégiben óriási szerződést kapó francia ugyanis egyre nyíltabban fejezte ki nemtetszését a klubnál, amely előbb a tartalékok közé küldte, végül pedig a Marseille-nek értékesítette a szurkolók tüntetése közepette.

A 29 éves játékos azóta nyolc meccsen három gólnál jár az Olympique-nél, most pedig klubváltását is megindokolta.

– Igen, lehet azt mondani, hogy a védekezési szisztémánk és a meccsekhez való hozzáállásunk zavart engem. Mindenféle öröm nélkül játszottunk le találkozókat – fogalmazott a végül 25 millió fontért eladott Európa-bajnoki ezüstérmes.

– Kapcsolatban álltam a Marseille-el és Rudi Garcíával, akinek ismertem a filozófiáját. A döntés gyors volt. Ha hat hónapot vártam volna, hat hónapot veszítettem volna – tette még hozzá.

A West Ham decemberben nagyon fontos, 1-0-s győzelmet aratott a szintén kiesőjelölt Hull City ellen, az öltözőben pedig nagy volt az öröm, csak Payet nem volt elégedett.

– Négy kapufát rúgtak. Mindenki boldog volt, de a meccs embere aznap a kapufa volt…Tudtam, hogy nem tudok már tovább fejlődni ott, sőt a visszafejlődést kockáztattam. Új kihívásra volt szükségem – zárta szavait a L’Équipe-nek.

Olvasói sztorik