Nemzetközi foci

„Tamást mindenki nagyon kedveli” – a dánok elbúcsúztak Bódogtól

A DVTK új edzője 35 meccs után távozik Dániából.

A dán Bröndby IF honlapján is csütörtökön délben jelentették be, hogy Bódog Tamás másodedző távozik a klubtól, mert a Diósgyőr vezetőedzője lesz. Az AC Horsens elleni vasárnapi mérkőzés lesz a 35., egyben az utolsó, amikor a kispadon ül.

„A magyar csapat néhány nappal ezelőtt vette fel velünk a kapcsolatot, és amikor kiderült, hogy Tamás érdekesnek találja az ajánlatot, nem álltunk az útjába. Izgalmas feladat vár rá, hiszen vezetőedzőként tér vissza a hazájába. Tamást mindenki nagyon kedveli a klubnál, nyár óta jelentős mértékben hozzájárult a csapat fejlődéséhez és eredményességéhez. Nagyon köszönöm neki mindezt, és sok szerencsét kívánok neki mindannyiunk nevében” – nyilatkozta Troels Bech sportigazgató.

Bódog Tamás úgy fogalmazott, nem tudott nemet mondani arra a lehetőségre, hogy vezetőedzőként térhet vissza Magyarországra.

„Nem terveztem klubváltást, hiszen nagyon jól érzem magamat Bröndbyben, és úgy érzem, a klub és a szurkolók örömmel fogadtak. De amikor egy komoly hagyományokkal rendelkező magyar csapatnál vezetőedzői posztot ajánlottak, csak annyit tudtam mondani, hogy igen. A Bröndby IF-nek mindig különleges helye lesz a szívemben, mindenki nagyon hiányozni fog. Biztos vagyok benne, hogy jó eredményeket érnek el, természetesen figyelemmel kísérem majd a csapatot” – szögezte le Bódog.

Alexander Zorniger vezetőedzővel már évek óta együtt dolgozott Bódog, hiszen munkakapcsolatuk Németországban kezdődött.

„Tudom, hogy Tamás nagyszerű szakember, mert hosszú ideje dolgozunk együtt. Minden jót kívánok neki az új szerepkörében. Számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segítségével remek vezetőedző válhat belőle, ezért nem vagyok meglepve, hogy ilyen ajánlatot kapott. Bröndbyben is jól dolgozott, ezért természetesen szomorú vagyok, hogy barátként és kollégaként el kell búcsúznunk egymástól, de biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a megfelelő helyettesét” – vélekedett a tréner.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik