Nemzetközi foci

Énekelnie kellett Szalainak az Ingolstadt elleni duplája után

Gitárosból énekessé avanzsált Mainz óta a magyar csatár.

Váratlanul szenzációs formába jött az utóbbi időszakban Szalai Ádám, aki legutóbb, az Ingolstadt elleni bajnokin például duplázni tudott a Hoffenheim színeiben.

A kissé a semmiből jött teljesítmény azért nem példa nélküli Szalai karrierjében, hiszen Mainzban Andre Schürrlével és Lewis Holtbyval egyetemben ők alakították a “Bruchweg Boys” nevű fiktív zenekart, amely minden gól után különböző hangszereken való játékot imitálva ünnepelt – a magyar csatár a 2012-13-as idényben 13 alkalommal ünnepelhetett.

Nos, a sikeres mainzi időszakot felelevenítve Szalai ismét hasonló téren kellett, hogy szerepeljen duplája után, hiszen a Hoffenheim szurkolói a lefújást követően kihívták magukhoz a meccs legjobbjának választott támadót, akinek aztán énekelnie kellett a stadionban.

A bwa-sport.de cikke szerint egyébként a Hoffenheim edzője, Julian Nagelsmann lehet az, aki a legjobban keveri a kártyákat a Bundesligában, ami a cseréket illeti, hiszen a gárda 44 góljából 12-t cserék szereztek – Szalai mindhárom ezt megelőző 2016-17-es gólja is a kispadról beállva született.

– Már az előző találkozót is nagyon élveztem, így amikor kiderült, hogy kezdek, ugyanilyen játékot terveztem. Régóta dolgoztam ezért. Pontosan tudom, hogy a Bundesliga 4. helyezett csapatában játszom, minden mérkőzés egy álom, hálás vagyok, hogy megtapasztalhatom – fogalmazott Szalai.

Honfitársunkat a Hoffenheim-játékos Benjamin Hübner is dicsérte.

– Ádám abszolút csapatjátékos, aki több mint élt a neki adott lehetőséggel. Ha csak egy percet játszhat, akkor is mindent belead abba az egy percbe – nyilatkozta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik