Nemzetközi foci

A Liverpool csapná le Oxlade-Chamberlaint az Arsenal kezéről

Londonban nem iparkodnak a hosszabbítással, a 23 éves középpályás pedig elvágyódik.

Sosincs megállás az átigazolási pletykák univerzumában, pedig hol van még a nyár! A Liverpool Echo most épp azt szellőztette meg, hogy a “vörösök” lecsapnának az Arsenal középpályására, Alex Oxlade-Chamberlainre.

A 23 éves játékos karrierje több mint ígéretesen indult, 16 évesen már a felnőttek között, az akkor még harmadosztályú Southamptonban játszott, majd 2011-ben a Manchester United elleni 8-2-es vereség alkalmával debütált bajnokin az Arsenalnál, azóta pedig viszonylag rendszeresen játszik.

Csakhogy hiába lépett pályára 2015-16-ban 22 és 2016-17-ben egyelőre szintén 22 találkozón, ebből 21-szer, illetve 20-szor vagy le- vagy becserélték, vagyis a játékpercei messze nem olyanok, mint egy kezdőé: az előző idényben csak 921 minutumot láthatták őt a szurkolók (ennek oka azért részben a sérülésekben is megtalálható).

Kiteljesedni tehát nem tudott Oxlade-Chamberlain, ez pedig lehet, hogy az Arsenalt is elrettenti megtartásától. Szerződése 2018 nyarán jár le és bár addig még látszólag rengeteg idő van, a futball világában villámgyorsan történnek a dolgok, a klub pedig egyelőre nem mutat aktivitást a kontraktus meghosszabbítása kapcsán.

Könnyen lehet, hogy ez nem is tetszik a középpályásnak, aki a hírek szerint távozna Észak-Londonból, a Liverpool pedig nagyobb szerepet szánna neki. A Liverpool Echo szerint ők készek 30 millió fontos ajánlatot tenni az Arsenalnak Oxlade-Chamberlainért.

Olvasói sztorik