Nemzetközi foci

Németországban vagy Törökországban lesz a 2024-es Eb

A két ország szövetségének jövő áprilisig kell benyújtania hivatalos pályázatát, míg győztest 2018 szeptemberében hirdetnek.

Németország és Törökország jelezte hivatalosan a múlt pénteki határidőig, hogy megrendezné a 2024-es Európa-bajnokságot. Az UEFA szerdai közleménye szerint a két ország szövetségének jövő áprilisig kell benyújtania hivatalos pályázatát, míg győztest 2018 szeptemberében hirdetnek.

Törökországban még nem rendeztek jelentős nemzetközi futballtornát, míg Németország már az 1974-es és a 2006-os világbajnokság, valamint az 1988-as Európa-bajnokság házigazdájaként is bizonyított.

– A mi tapasztalatunkkal, stadionjaink állapotával, illetve általános lehetőségeinkkel azt gondolom, első osztályú tornát tudnánk rendezni – nyilatkozta Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke.

Yildirim Demiroren, a Török Labdarúgó Szövetség elnöke azt mondta, az elmúlt években 32 stadion épült az országban, jelenleg is folyamatosan fejlesztenek, amivel bebizonyították, hogy rendkívül elkötelezettek a futball iránt.

Olvasói sztorik